Eten & drinken

Laat de bakker in jezelf los!

Niets maakt je huis huiselijker en gezelliger dan de geur van versgebakken brood of gebak die de ruimte vult. Zelf brood bakken of de patissier in jezelf naar boven halen is fijn en helemaal niet moeilijk! Ook kinderen zullen je graag een handje komen helpen. En wanneer je één keer van je zelfgebakken brood geproefd hebt, wil je nooit meer iets anders…

Taarten, cakes en muffins

Als er iets is waar je zowel jezelf als je buren, collega’s, vrienden en kennissen blij mee maakt, dan is het wel zelfgemaakt gebak. Zelf patisserie op tafel toveren is helemaal niet moeilijk! Je moet er gewoon op letten dat je alles correct afweegt. Voor de meeste soorten gebak heb je niet zoveel ingrediënten nodig, dus meestal kan je eraan beginnen zonder eerst boodschappen te moeten doen of op zoek te gaan naar de meest gekke ingrediënten. De basis van je gebak bestaat bijna altijd uit zelfrijzende bloem, suiker, eieren en boter. Verder kan je er vaak op los variëren met fruit, chocola, kruiden en allerlei soorten decoratie. 

Speciaal gebak

Als je het niet meteen ziet zitten om deeg volledig van de basis te maken, kan je er ook voor kiezen om een bakmix te kopen. Hier zit bijna alles in wat je nodig hebt om te kunnen starten met bakken. Op de verpakking staat duidelijk vermeld welke ingrediënten je zelf nog moet voorzien. Vaak zijn dit de “vochtige” ingrediënten, zoals boter of eieren. Ook het recept staat duidelijk uitgelegd op de verpakking. Met deze bakmixen kan je zelf oliebollen, flantaart of crumble in een handomdraai op tafel toveren.

Heerlijk versgebakken brood

Je hoeft natuurlijk niet enkel zoete dingen te bakken. Heerlijk versgebakken brood is een van de lekkerste dingen die er bestaan. Bij Aveve kan je verschillende soorten bloem kopen om allerlei soorten brood mee te bakken. Dit kan je zowel in je over als in je broodmachine doen. Je kan voor een klassiek wit of grof brood gaan, maar ook een speltbrood is iets wat je echt moet proberen. Zo’n mix voor speltbrood bevat spelt, tarwebloem, maïs, gierst, boekweit en haver. Hierdoor krijg je een gezond brood dat je lang een verzadigd gevoel geeft.

Boodschappen doen van thuis uit

Wanneer je wil starten met bakken en je mist nog wat ingrediënten, kan je deze van thuis uit bestellen. Of het nu gaat om zelfrijzende bloem, een mix om brood te bakken, decoratiemateriaal voor je cupcakes of bakvormen en spuitzakken, je kan dit alles online bestellen. Via een overzichtelijke lijst met fotootjes duid je aan welke producten je nodig hebt, en binnen de twee werkdagen kan je je bestelling ophalen in een Aveve-winkel in je buurt. Betalen doe je in de winkel zelf, na ontvangst van je producten. 

Dit vind je misschien ook leuk...