leuke dingen om te doen Enschede
Vrije tijd

5 leuke dingen om te doen in Enschede

Ga jij binnenkort een dagje of misschien wel een weekend weg en ben je in de buurt van Enschede. Dan zijn hier ontzettend veel te gekke dingen te beleven. Het grote voordeel aan Enschede is, dat je in principe binnen enkele kilometers in allerlei prachtig gelegen dorpjes en stadjes bent. Omdat we heel goed begrijpen, dat het lastig is om te kiezen waar je nu exact allemaal naar toe kunt gaan, hebben wij de 5 leukste dingen om te doen in en rondom Enschede voor je op een rijtje gezet!

1. High tea

Wanneer je een echte high tea liefhebber bent, is dit een perfecte manier om je dag te vullen. Uiteraard duurt de high tea zelf niet de hele middag, maar met een fietsarrangement is dit een prachtig dagvullend programma. Een high tea in Enschede zelf behoort uiteraard ook tot de opties, maar als we je een tip mogen geven voor een prachtige high tea locatie, dan vind je enkele kilometers verderop in het prachtige klein plaatsje ‘Lonneker’ het theehuis ‘Sprakel in het bos’. Hier waan je je in een waar sprookjesbos en word je omringt door de bossen. Hier vind je letterlijk een prachtig knus theehuis ingericht volgens de oude begrippen zoals een theehuisje hoort te zijn. Er zijn in Enschede en omgeving ontzettend veel leuke high tea locaties te vinden.

2. Grolsch bierbrouwerij

Ben jij een echte bierliefhebber, dan is een rondleiding door de Grolsch fabriek een echte aanrader. In minder dan 2,5 uur kun jij het volledige brouwproces zien en zal je op plekken komen die voor anderen achter gesloten deuren blijven. Vervolgens kun je na de rondleiding in het bijbehorende café genieten van verschillende heerlijke biertjes.

3. Stadiontour

Ben je gek op voetbal, dan is een stadiontour door het gelijknamige stadion ‘de Grolsch veste’ een absolute aanrader. Zo kom je op plekken waar je anders niet snel zult komen en mag jij de magische grasmat van de plaatselijke Fc betreden.

4. Textielmuseum

Wanneer je geboren bent na 1980 is de kans vrij klein dat je dit hebt meegemaakt, maar wanneer je het vraagt aan je ouder of schoonouders, dan kunnen ze je hier alles over vertellen. Enschede was een echte textielstad. De grote meneer van Heek heeft hier tot enkele decennia geleden tal van grote textielfabrieken gehad waar het grootste deel van de kleding in heel Nederland werd geproduceerd.

5. IJsbaan

Ben je sportief, dan is de ijsbaan een absolute aanrader. Deze ligt om slechts enkele honderden meters afstand van het voetbalstadion en is dus perfect te combineren. Deze IJsbaan wordt als één van de weinige IJsbanen naast thialf erkent als officiële schaatsbaan waar ook officiële wedstrijden mogen worden verreden.

Dit vind je misschien ook leuk...