whatspace.nl
Huis & tuin

Waar moet je op letten bij het kiezen van laminaat? 

Wordt het voor jou binnenkort ook tijd voor een nieuwe vloer? Of ben je onlangs eigenaar geworden van een nieuwe woning? Dan is het belangrijk om bij het kiezen van een vloer op een aantal dingen te letten. In deze blog geven wij jou tips over waar je op moet letten bij het kiezen van een laminaat vloer. 

Passend in het interieur 

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak als het aankomt op het inrichten van een woning. Misschien heb jij ook wel een Pinterest bord vol staan met wooninspiratie of heb je zelf een moodboard gemaakt. Ook hier zijn vloeren een onderdeel van, omdat je bijna wel kunt zeggen dat deze de basis vormt voor een ruimte. Een mooie vloer brengt alles echt samen en je wilt natuurlijk het liefst dat alles mooi bij elkaar past. Probeer daarom van tevoren na te denken over bijvoorbeeld de kleur van de vloer. Zo kun je kiezen voor wit laminaat of juist voor een mooie donkere kleur. Het is maar net welke interieurstijl in jouw smaakt valt. 

Een vloer die tegen een stootje kan 

Een vloer kun je zien als gebruiksvoorwerp, omdat je deze ook daadwerkelijk dagelijks gebruikt. Of je nou met of zonder schoenen over de vloer loopt of af en toe etensresten of drinken morst, is het fijn om voor een vloer te kiezen die daar goed tegen beschermd is.  

Een goed voorbeeld hiervan is waterbestendig laminaat. Dit type laminaat is 100% watervast en is daarom perfect voor een ruimte als de keuken waar veel etensresten of vocht terecht kunnen komen op de vloer.  

Dikte van het laminaat 

Tot slot maakt de dikte van het laminaat een verschil in hoe geluiddempend de vloer werkt. Hoe dikker de vloer, hoe minder geluid deze zal maken. Voor ruimtes waar niet veel gelopen wordt kun je dus kiezen voor een dunner type laminaat en voor een ruimte als de hal is het aan te raden om te kiezen voor een iets dikker type laminaat.  

Dit vind je misschien ook leuk...