Geen categorie, Vrije tijd

Vakantie naar Curaçao? Dit moet je weten

Zit je te denken aan een vakantie Curacao dan is dit artikel iets voor jou? Het beschrijft Curaçao en alle belangrijke feitjes en weetjes die je moet weten voor je gaat. Van de beste stranden tot de leukste en mooiste plekjes van het eiland. 

Curacao

Curaçao is een van de landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao is een land in de Zuidelijke Caribische zee. De hoofdstad van het land is Willemstad. Het land bestaat uit de eilanden Curaçao en Klein Curaçao. Curaçao is een eiland met een tropisch klimaat. Dit wil zeggen dat de temperatuur in de koudste maand van het jaar gemiddeld niet lager ligt dan 18 graden Celsius. Curaçao is voor veel Nederlanders een ultieme vakantiebestemming. De officiële talen in Curaçao zijn Nederlands en Engels. Dit is ook waarom veel Nederlanders interesse hebben in het land. Op Curaçao hebben ze een eigen munteenheid, dat is de Antilliaanse gulden. 

Stranden

Curaçao staat bekend om het lekkere weer en haar magische stranden. Doordat het een eiland betreft heeft Curaçao aan alle kanten van het land stranden. En deze stranden zijn erg populair bij de toeristen en vooral de Nederlandse toeristen. De stranden Curacao zijn groot met parelwit zand en knalblauw water. Door de tropische uitstraling van het land gaan veel Nederlanders graag op vakantie naar Curaçao. Het verschil met het Nederlandse klimaat zorgt ervoor dat veel mensen een echt vakantiegevoel krijgen bij deze vakantiebestemming. Door de kokospalmen en de vriendelijke mensen is het ook een plek waar mensen graag terug naar toe keren. 

Activiteiten

Op Curaçao is veel te doen. Het staat bekend om haar mooie koraalriffen en is daarom ook een populaire vakantiebestemming voor duikers. Ook wordt er veel gesurft en gezwommen. De zee is over het algemeen een prettig warme temperatuur waardoor het aangenaam is om een duik te nemen in het water. Er zijn mogelijkheden om te suppen, met dolfijnen te zwemmen of een boot of jetski tocht te maken. Naast wateractiviteiten zijn er op Curaçao veel verschillende wandelroutes en zijn er actieve maar ook rustgevende activiteiten. Denk aan een avontuurlijke jeepsafari, diepzeevissen of winkelen. Op curaçao zijn er meerdere locaties met veel winkels. Door de grote diversiteit aan producten is het altijd leuk om een winkeltje binnen te lopen.

Antiliaanse keuken

Op Curaçao kookt de bevolking aan de hand van de Antiliaanse keuken. Op het eiland zullen dus ook veel restaurants en kraampjes zijn die overheerlijke Antiliaanse gerechten verkopen. Een aantal bekende gerechten zijn sopi piska, stobá en pan bati. De meeste gerechten zijn gemaakt van vis. Door de perfecte ligging in de Caribische zee zijn er veel soorten vis te vinden en eten op het eiland. De inwoners weten als geen ander hoe deze vis het beste bereid kan worden. 

Tips

Het drinkwater op Curaçao is goed te drinken. Het land gebruikt zeewater dat wordt gedestilleerd zodat het te drinken is. Daarnaast is het hele eiland goed te verkennen en te bereiken met de auto. Het enige aandachtspunt hierbij is dat er geen los fietspad is zoals in Nederland. Goed uitkijken voor fietsers dus. Verder lijkt het land op het gebied van faciliteiten en regelgeving vrij veel op Nederland. Daarnaast zijn er veel toegankelijke en vriendelijke bewoners op het eiland die graag helpen wanneer iets onduidelijk is.

Dit vind je misschien ook leuk...