Huis & tuin

3 tips voor de perfecte loungeplek in je tuin

Je tuin is de plek om heerlijk te kunnen ontspannen na een lange dag op werk, maar dan moet die mogelijkheid er natuurlijk wel zijn. Hoewel de perfecte loungeplek voor iedereen anders is, heeft deze in de basis vaak dezelfde elementen. In dit artikel geef ik je dan ook verschillende tips die je kunt gebruiken om jouw perfecte loungeplek in de tuin te maken.

Begin met het uitzoeken van een loungeset

Allereerst, de loungeset. Het is belangrijk dat je deze als eerste kiest omdat deze de basis van je loungeplek vormt. Met zoveel loungesets aan keuze is er vast wel een set die perfect aansluit op jouw wensen. Die wensen hebben niet alleen te maken met hoe de loungeset er uit ziet, maar ook met het comfort. De één houdt van een wat hardere loungeset terwijl het voor de ander niet zacht genoeg kan. Ga daarom eerst op zoek naar wat jij fijn én mooi vindt en zet deze op een rustige plek in je tuin.

Zorg voor een aangename temperatuur

Het weer in Nederland is erg onvoorspelbaar en daarom is het goed om op alles voorbereid te zijn. Zorg dat je bedekt kunt zitten wanneer het regent of juist wanneer de zon fel schijnt. Hiervoor kun je gebruik maken van een overkapping, schaduwdoek of een parasol. De laatste twee zijn misschien niet zo geschikt als het echt hard gaat regenen, maar kunnen een klein buitje prima aan. Wil je ook in de winter gebruik maken van je loungeplek? Zorg dan voor een heater of een buitenkachel. Deze zorgt ervoor dat de temperatuur lekker aangenaam blijft zodat je niet naar binnen hoeft te verkassen. 

Gebruik sfeervolle accessoires

Accessoires maken je perfecte lounge plek helemaal af. Denk hierbij aan kussentjes die je op de loungeset kunt leggen, maar bijvoorbeeld ook aan een buitenkleed. Hoe meer zachte stoffen je gebruikt, hoe aangenamer het wordt. Bedenk wel: de meeste kussens en kleedjes zijn niet geschikt om buiten te liggen, zorg er dus voor dat je stoffen koopt die daarvoor wel geschikt zijn of dat je ze op tijd naar binnen legt. Buitenverlichting is daarnaast erg belangrijk, zeker als je er ook ‘s avonds wilt kunnen blijven zitten. Kies voor een paar sfeervolle lampen en zet her en der wat kaarsjes en lampionnen neer. Last but not least: planten! Erg belangrijk voor jouw perfecte loungehoek.

Dit vind je misschien ook leuk...