Huis & tuin

Geld besparen op je vaste lasten: Het is makkelijker dan je zou denken

Wanneer je geld wilt besparen is het verstandig om eens je vaste lasten onder de loep te nemen. Je kunt fors besparen op bijvoorbeeld je energierekening door smart lampen te installeren of door een nieuw contract af te sluiten. Bij de meeste mensen zijn de vaste lasten een terugkerende kostenpost waar nooit meer naar wordt omgekeken. Toch is het verstandig om een overzicht te van je vaste lasten met data van de aflopende contracten. Het switchen van leverancier en het afsluiten van nieuwe contracten kan je een hoop geld besparen. 

Slimme manier van geld besparen

Waarschijnlijk is de energierekening een van de grootste kostenposten in je maandelijkse uitgaven. Er zijn een aantal manieren waarmee je behoorlijk veel geld kunt besparen op deze rekening. Een eenvoudige manier van besparen is door het installeren van LED verlichting. Door alle ouderwetse gloeilampen te vervangen bespaar je jaarlijks veel geld. Wanneer je het echt goed wilt doen installeer je smart lampen. Zo koop je een Philips hue starterspakket aanbieding en laat je de software van de slimme verlichting het werk doen. Nooit meer hoef je erom te denken om ergens de lampen uit te schakelen. Naast de verlichting kun je ook andere dingen in huis slim maken. Er zijn veel producten die automatisch zorgen voor een lagere energierekening. Slimme thermostaten en andere huishoudelijke apparaten gaan allemaal voor een lagere rekening. 

Noteren, controleren, vergelijken en overstappen

Leveranciers van diensten, zoals stroom, gas en internet lokken mensen met aanbiedingen om zich aan hen te verbinden. De contracten met deze leveranciers ga je aan voor een bepaalde tijd. Wanneer de contracten verlopen worden deze stilzwijgend met een maand verlengt. Dit is zonde van je geld, want je betaald een veel te hoge prijs voor hetzelfde product dan toen je het contract afsloot. Het is daarom verstandig om alle contracten te noteren met de de einddatum. Zodra de einddatum nadert is het verstandig om te gaan kijken bij de concurrent en over te stappen. Je ontvangt dan weer een nieuwe aanbieding voor dezelfde dienst met een lagere prijs. Dit geldt voor alle contracten die je maar kunt bedenken. Allemaal starten ze met aantrekkelijke aanbiedingen en hebben ze een einddatum. Bij het bereiken van de einddatum ben je vrij om te gaan waar je wilt.

Dit vind je misschien ook leuk...