Huis & tuin

Tips voor de aanschaf van een salontafel

De woonkamer, de kamer waar je het meest van de tijd doorbrengt met je gezin. Tegenwoordig ook vaak de plek waar gegeten wordt, omdat de keuken en kamer vaak verbonden zijn. Het is ook nog eens het visitekaartje van je huis. Als je bezoek hebt zal deze vaak in de woonkamer zitten. Het is daarom belangrijk dat de woonkamer geheel voldoet aan je wensen en smaak. In deze kamer moet je je thuis kunnen voelen, en kunnen ontspannen als je thuiskomt van een dag hard werken. Een centraal punt van iedere woonkamer zijn de bank en salontafel. Dit is het centrale punt, hier zullen de meeste activiteiten plaatsvinden. Ook bepalen deze meubels voor een groot deel je interieur. 

Wat voor soort salontafels zijn er?

Het aantal en verschillende soorten salontafels is enorm Salontafels zijn in alle vormen, maten, kleuren en materialen te krijgen. Veel gebruikt materiaal is hout, steen, kunststof en glas. Salon tafels kunnen groot, klein, rond of vierkant zijn. Tegenwoordig is het zelfs mode om 2 of 3 salontafeltjes in elkaar te schuiven. De ontwerp mogelijkheden bij de salontafel zijn eindeloos. Alleen al in één winkel kan je de draad kwijt raken. Het kan daarom lastig zijn uiteindelijk een keuze te maken voor een salontafel. Voor inspiratie kun je kijken op internet, hier staan duizenden salontafels op. Tussen deze voorbeelden zal je vast wel een beeld krijgen wat je ongeveer zoekt en hoe jouw salontafel eruit zal moeten zien.

Tips voor de aanschaf

Wanneer je moeite hebt met het kiezen van een salontafel kan het handig zijn om je te realiseren wat voor functie de tafel in de woonkamer moet gaan hebben. Is het een tafel voor de sier? Of wil je graag dat je kinderen er aan kunnen zitten en spelen? Is het dus vooral een mooie tafel of een functionele? Wat voor vereisten moeten er aan het materiaal zitten? Moet het kras of waterbestendig zijn? En hoeveel onderhoudt wil je aan het materiaal hebben. Als je deze aspecten duidelijk in beeld hebt, zal je gerichter kunnen zoeken naar de beste salontafel. Je weet nu wat je zoekt en kan ook al bepaalde soorten gaan afstrepen. Nu je het juiste beeld hebt bij het soort tafel. Kan je naar een tafel gaan zoeken die aan deze vereisten voldoet, maar ook mooi is en binnen je interieur past.

Waar schaf ik een salontafel aan?

Het maken van een keuze bij het aanschaffen van een salontafel is erg lastig door het grote aanbod. Door het grote aanbod zijn de aanschafmogelijkheden gelukkig een stuk makkelijker. Salontafels zijn natuurlijk aan te schaffen bij meubelzaken. Veel grotere steden zullen woonboulevards hebben, waar genoeg keuze is in salontafels. Zelfs als je er in een winkel niet aan uitkomt, kan je via internet een tafel kopen. Het internet heeft als voordeel dat het assortiment vaak erg uitgebreid is en je niet gebonden bent aan wat een locatie je biedt. Je kan de salontafel, als je erg creatief bent, ook zelf ontwerpen en maken. Deze optie is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Wanneer ontwerpen en timmeren niet je specialiteit is, kan je voor een uniek en afgestemd ontwerp ook een kunstenaar inschakelen om een tafel naar wens te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...