Geen categorie

Industriële zetels

interieur met een industriële zetel. Zoek je zelf een nieuwe zetel? Dan kan je zelf kiezen voor verschillende soorten industriële zetels, tegenwoordig kan je je industriële zetel zelfs helemaal zelf samenstellen. Maar wat is zo’n industriële stijl nu eigenlijk? Stoer, robuust en ruw, daar komt het op neer. Maar op welke kenmerken moet je nu eigenlijk letten als je zo’n industriële zetel koopt? Kwaliteit staat voorop, een zetel die niet lang mee gaat, daar heb je weinig aan. Kies dus voor een zetel uit een degelijk materiaal en onderstel. Zo gaat deze eens zo lang mee. 

Een comfortabele industriële zetel

Een industriële zetel moet natuurlijk ook comfortabel zitten. Tegenwoordig bestaan de industriële zetels in alle maten, soorten, kleuren en opstellingen. Voor ieder wat wils. Je kan opteren voor een tweezit of een hoekzetel afhankelijk van de beschikbare ruimte. 

Het oog wilt ook wat

Wil je een stoere look? Kies dan voor een leren zetel, dit geeft je interieur een stoer uiterlijk. Maar je kan ook voor een suède stof gaan, dit geeft dat weer een edgy gevoel omdat je speelt met verschillende texturen. Maar welke kleuren passen nu in een industrieel interieur? Denk vooral aan donkere kleuren en metaalkleuren. Denk maar aan grijs, zwart, donkerbruin, en andere donkere stoere kleuren. 

Hoe kies je nu je favoriete model?

Omdat een zetel een belangrijk element in je interieur is, zowel functioneel als esthetisch is het belangrijk dat je kiest voor een zetel waar je achteraf geen spijt van hebt. Als dat een industriële zetel is dan kan je best kijken naar de volgende kenmerken: brede armleuningen, geometrische vormen en stoere poten. Stoer en comfortabel dat zijn de woorden waar jij naar op zoek moet gaan. Bovendien is een industriële zetel extra cool in een u-vorm. Zo komt de geometrische vorm ook weer terug in de opstelling. 

De kleur

Voor een industriële zetel is de kleur kiezen vaak een makkelijke opdracht. Ga voor een stoer materiaal zoals leder of corduroy. Kies een koele kleur zoals grijs of blauw, of een donkere kleur zoals donkergrijs of zelfs zwart. 

Zo, nu ben jij helemaal klaar om je industriële zetel te gaan kiezen. Met deze tips & tricks kan er niks meer verkeerd gaan. Waar wacht je nog op?

Dit vind je misschien ook leuk...