Huis & tuin

Welk soort gras past het best bij jouw tuin?

Wil je gras gaan leggen in je tuin, dan ben je tegenwoordig nog niet zo snel klaar. Je moet namelijk eerst bepalen welk soort gras jouw voorkeur heeft. Welk gras het best bij jou en je tuin past, hangt bijvoorbeeld af van wat je er precies mee wil gaan doen.

Het ene gras is het andere niet

Alhoewel de trend steeds meer lijkt te worden dat mensen hun tuin helemaal of voor een heel groot deel laten betegelen, is er ook zeker een tegenbeweging waar te nemen. Mensen kiezen voor gras, ook al lijkt dat misschien meer onderhoud te geven. Voor veel mensen is het een bewuste keuze; zij geven gehoor aan de oproep om wat minder stenen in de tuin te leggen. Betegelde tuinen kunnen namelijk het regenwater slecht kwijt, zeker als er zoals dat steeds vaker gebeurt een flinke hoosbui valt. Het gevolg hiervan is dat onze riolen het steeds zwaarder krijgen met al dat regenwater, en tijdens een hoosbui steeds vaker overstromen. Door te kiezen voor gras, draag je je steentje bij aan de oplossing van dit probleem. In een tuin met gras zakt het water namelijk rustig weg, en loopt het niet richting de straat en de rioolputten.

Naast deze goede reden om voor een groene tuin te kiezen, zijn er nog veel meer te bedenken. Waar een tuin met veel gras jarenlang bekend stond als een handenbinder, een tuin die je heel veel werk opleverde, is dat nu al lang niet meer zo. De robotgrasmaaier is in opkomst, zodat je je tuin kan laten maaien zonder dat het je enige moeite kost. Maar het kan zelfs nog gemakkelijker, en dat is door te kiezen voor kunstgras.

Kunst, maar minstens zo mooi

Stond kunstgras jarenlang vooral bekend als nepgras, waarbij je van kilometers afstand kon zien dat het hier om plastic ging, is het tegenwoordig vaak niet meer van echt te onderscheiden. Sterker nog; kies je voor een goede kwaliteit kunstgras, dan kan je tuin er zelfs mooier en bijna echter uitzien dan met echt gras.

Welk soort kunstgras je kiest, hangt af van wat je er mee wil doen. Er is volop keuze, van het korte, stevige hockey kunstgras tot het langere en zachtere gras dat meer lijkt op een echt gazon. Is het kunstgras er vooral voor de sier, of wil je je kinderen er lekker op laten spelen? Wordt het gebruikt om op te hockeyen of voetballen, of om te spelen en stoeien? Net als gewoon gras, is kunstgras er in diverse kwaliteiten. Kies het gras dat het beste bij je past, en je hebt er vele jaren plezier van.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *