LED TL
Huis & tuin

Ledlichtstunter

Duurzame verlichting en andere energiebesparende tips

Staat het water jou ook aan de lippen wanneer het aankomt op die hoge energierekening aan het einde van iedere maand? Doe jij ook jouw uiterste best om alle eindjes aan elkaar te knopen, iedere keer weer? Dan ben je zeker niet de enige, want veel mensen hebben te maken met hoge energiekosten. Er valt echter wel degelijk wat aan te doen. Hoe? Dat lees je allemaal in deze blog. Want in deze blog gaan we het hebben over duurzame verlichting en andere energiebesparende tips. Lees dus snel verder!

Bespaar op je stroomkosten

Je kunt eenvoudig op je stroomkosten besparen door alle stekkers uit de stopcontacten te halen indien je een apparaat niet in gebruik hebt. Want ook in de stand-by modus verbruiken veel apparaten alsnog aanzienlijk veel energie. Meer dan je misschien in eerste instantie denkt. Schakel alle apparaten dan ook volledig uit. Zo kun je een hoop geld besparen.

Let ook op losse stekkers in stopcontacten waar geen apparaat meer aan verbonden is. Deze stekkers verbruiken alsnog energie en leveren daarnaast brandgevaar op. Heb je geen zin om iedere keer alle stekkers eruit te trekken? Kies er dan voor om de stekkers in een stekkerdoos met aan/uit-schakelaar te steken. Zo kun je met één druk op de knop alle apparaten in één keer uitschakelen. Wel zo handig!

Stap over op een zonneboiler

Heb jij nog een elektrische boiler of cv-ketel in huis? Zoek dan eens uit of het loont om over te stappen op een zonneboiler. Een zonneboiler is vaak wel wat duurder in aanschaf, maar verbruikt maar liefst de helft minder aan gas voor het verwarmen van water. Een zonneboiler is dus een zeer duurzaam alternatief en ook nog eens beter voor het milieu. Wat je nu meer betaalt voor de aanschaf van een zonneboiler haal je er met gemak uit in de vele jaren dat je er plezier aan kunt beleven.

Zet de verwarming wat lager

Verwarmingen zijn regelrechte energieslurpers. Je kunt dan ook behoorlijk op de energiekosten besparen wanneer je de verwarming een tikkeltje lager zet. Dit betekent echt niet dat je kou moet lijden, want de temperatuurdaling kun je over het algemeen prima opvangen door een dikkere trui aan te trekken. Je hebt vast nog wel enkele truien in de kast liggen die eigenlijk net iets te dik zijn voor de huiskamer temperaturen die wij gewend zijn. Nu komen ze mooi van pas!

Verduurzaam je verlichting
Ook op het gebied van verlichting kun je behoorlijk geld besparen, mits je maar weet hoe je dat doet. Het antwoord hierop is: ga voor LED verlichting. LED verlichting is namelijk tot wel 90 procent energiezuiniger dan traditionele lampen. Ook voor die halogeen TL lamp in de garage bestaat er een duurzamer alternatief in de vorm van een LED TL lamp. Wil je weten welke opties er nog meer bestaan op het gebied van LED verlichting? Neem dan eens een kijkje op de website van ledlichtstunter.nl. Zij hebben een groot assortiment aan verschillende soorten LED verlichting tegen zeer scherpe prijzen.

Dit vind je misschien ook leuk...