Huis & tuin

5x redenen om te kiezen voor houten jaloezieën

Jaloezieën, je hebt ze in allerlei verschillende uitvoeringen. Van aluminium, hout of stof, met verschillende lamelbreedtes en in elke kleur die je maar kan bedenken. Vandaag zetten de tijdloze houten jaloezieën in het zonnetje. Ontdek de verassende voordelen van de houten jaloezieën!

Past bij elke interieurstijl: van industrieel tot Scandinavisch

Industriële jaloezieën van hout: één van de populairste stijlen van het moment is de robuust industrieel. Een industrieel interieur herken je aan de combinatie van donkere kleuren en stoere materialen. Heb jij een industriële stijl? Deze brede jaloezieën van hout passen hier perfect bij, dankzij het grove en stoere materiaal. Neem jaloezieën in het zwart, antraciet of donkergroen, zodat deze perfect bij deze interieurstijl aansluiten.

Houten jaloezieën bij Scandinavische stijl: bij onze noordelijke bovenburen wordt in het interieur veel gebruikt gemaakt van lichte kleuren en strakke lijnen. Witte of zacht gekleurde houten jaloezieën passen hier feilloos bij. Je benadrukt hiermee de strakke lijnen en bepaalt zelf de lichtinval.

Houten jaloezieën in badkamer?

Hoewel de standaard houten jaloezieën niet geschikt zijn voor de badkamer, is er een nieuw materiaal met houtlook dat wél bestand is tegen vocht en water: PVC jaloezieën. Hier vind je deze jaloezieën met houtlook. Het is de oplossing voor een natuurlijke uitstraling in de badkamer. Voordelen:

 • Biedt hoge mate van privacy
 • PVC is vochtbestendig
 • Eenvoudig te reinigen
 • Te monteren zonder boren 
 • Geschikt voor kiep-kantelraam
 • Vele kleurenopties

Zeer eenvoudig te reinigen

Een groot voordeel van jaloezieën is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Ideaal, omdat zonwering veel stof vangt. Neem de jaloezieën af met een droge doek of plumeau, omdat het houten materiaal niet goed bestand is tegen vocht. Je wilt immers niet dat de jaloezieën gaan kromtrekken.

Geschikt voor alle soorten ramen

Bij het aanschaffen van nieuwe zonwering, kijk je natuurlijk altijd naar wat er mogelijk is in jouw raam. Wat voor soort raam heb je? Eigenlijk maakt het bij deze houten maatwerk jaloezieën niets uit. Als je kiest voor op maat gemaakt, dan worden ze voor elk raamtype passend gemaakt.

 • Grote ramen tot 
 • Kleine ramen
 • Draaikiep-raam
 • Alle type kozijnen
 • Standaard ramen

Bepaal zelf de mate van lichtinval

Bij jaloezieën bepaal je zelf eenvoudig de lichtinval. Je kunt het helemaal ophalen of helemaal laten zakken, net zo als bij rolgordijnen. Maar er is ook een tussenweg bij jaloezieën. Je kunt de houten lamellen kantelen, waardoor je net een beetje meer privacy kunt hebben en tegelijkertijd veel licht binnen laat. Met jaloezieën kun je dus veel en weinig licht binnen laten, waardoor ze geschikt zijn voor alle ruimtes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *