Beauty & mode

Wat is een onderooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een veelvoorkomende plastisch chirurgische ingreep in Nederland. Er zijn twee verschillende soorten ooglidcorrecties die je kunt overwegen; een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. De eerste richt zich vooral op het verwijderen van extra huid op je bovenoogleden. Een onderooglidcorrectie haalt extra huid weg bij het gebied onder je ogen. 

Waarom een onderooglidcorrectie nemen?

Naarmate je ouder wordt, gaat je huid steeds meer hangen. Zo ook rondom je ogen. Een onderooglidcorrectie haalt het overtollige vet, vocht en huid onder je ogen weg. Hierdoor vermindert dit je wallen en heb je een frissere uitstraling. Voor veel mensen is dit een belangrijke reden om deze procedure te ondergaan. Een ooglidcorrectie is een relatief makkelijke ingreep. Maar, er zijn wel een paar stappen die je in gedachten moet houden. 

Het verloop van een correctie 

Er zijn een aantal vaste stappen die je door moet als je een onderooglidcorrectie gaat nemen. Het is belangrijk dat je bewust bent van de risico’s en dat je genoeg tijd krijgt om je vragen te stellen.

Het consultgesprek 

Je kunt al je vragen stellen in het consult gesprek wat vooraf gaat aan je onderooglidcorrectie. Tijdens dit gesprek ga je met je plastisch chirurg overleggen hoe de ingreep zal gaan. Ook kun je in dit gesprek al je vragen stellen over de procedure en de nazorg hiervan. Let ook altijd goed op of je plastisch chirurg en de kliniek waar je jouw onderooglidcorrectie laat doen de juiste certificaten bezit. Schaam je vooral niet om hiernaar te vragen tijdens het consultgesprek.

De ingreep

Tijdens de onderooglidcorrectie wordt een kleine insnede gemaakt in de huid onder je wimperrand. Daarna wordt het overtollige vet, huid en vocht onder je huid weggehaald. Hierdoor wordt de huid onder je ogen strak getrokken en verdwijnen je wallen. Dit geeft je een frisse, uitgeruste uitstraling. De snede die is gemaakt wordt hierna gehecht met een oplosbare draad. Na de operatie mag je niet zelf naar huis rijden. Het is dus van groot belang dat je opgehaald wordt door een vriend, familielid of kennis. Mocht dit niet lukken kun je ook altijd een taxi bellen. 

De nazorg: essentieel voor een goed resultaat

Om naar het allerbeste resultaat te streven is het van belang dat je de juiste nazorg toepast na een onderooglidcorrectie. Dit houdt in dat je stress moet vermijden en veel rust moet nemen. Ook is het altijd beter om water rondom je ogen te vermijden. Draag je make-up in je dagelijks leven? Vermijd dit de eerste twee weken. Draag dus geen mascara, oogschaduw of foundation. 

De kosten van een deze procedure 

Een onderooglidcorrectie is vaak iets duurder dan een bovenooglidcorrectie. Gemiddeld ligt de prijs ongeveer rond de 1300 euro voor beide ogen. De kans dat dit vergoed wordt door je verzekering is erg klein. Dit komt doordat deze procedure eigenlijk altijd een cosmetische ingreep is en geen medische. In het uiterste geval dat je wel een correctie vergoed zou krijgen, moet je altijd nog je eigen risico betalen. Dit is inmiddels gesteld op minimaal 385 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...