carnavalsoutfit
Vrije tijd

Tips voor een makkelijke carnavalsoutfit

Nederland kent talloze feestdagen, waarvan carnaval veruit de leukste is. Je gaat immers enkele dagen met vrienden op pad om een heerlijke tijd te beleven. Een essentieel onderdeel van carnaval is dat je vanzelfsprekend een prachtig kostuum hebt. Je wilt immers wel indruk maken op iedereen met jouw originele outfit. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt ook dat de outfit makkelijk is om te maken. Merk jij dat je nog wat hulp nodig hebt hiermee? Volg dan zeker de tips in deze blog, want je komt hier precies erachter hoe je een makkelijke carnavalsoutfit voor elkaar krijgt. Carnavalskleding kopen wordt zo toch weer een stuk makkelijker.

Kies voor schmink

Ten eerste is het slim om voor schmink te kiezen. Schmink is namelijk een erg makkelijk maar goed hulpmiddel om een carnavalsoutfit af te maken. Wat je ook draagt; als je jezelf wit schminkt met wat rood op je neus kun je al als clown door de dag. Schmink biedt je dus vele opties aan. Verder kun je met schmink ook voor allerlei patronen kiezen. Denk dan aan snorharen wanneer je als een bepaald dier voor de dag wilt komen. Ook kun je met schmink een bakkebaard maken wanneer je een bepaald persoon wilt uitstralen. Al met al biedt schmink je talloze mogelijkheden aan.

Kijk naar stereotypes

Verder is het slim om naar stereotypes te kijken voor een makkelijke carnavalsoutfit. Denk dan bijvoorbeeld aan een witte jas als je jezelf als arts wilt verkleden of een bepaalde hoed als je als piloot voor de dag wilt komen. Je hoeft maar een iconisch kledingstuk te hebben van een stereotype of iedereen begrijpt meteen wat je voor moet stellen. Ook bijvoorbeeld een kroon werkt goed als je als iemand van adel verkleed wilt zijn of een loopstok wanneer je een pimp wilt zijn. Stereotypes zijn in het geval van carnaval een uitstekend redmiddel voor een makkelijke outfit.

Kies voor een duo-kostuum

Een andere optie is om met zijn tweeën voor een makkelijke carnavalsoutfit te gaan. Denk daarbij aan iets wat contrasteert. Iemand weet sneller dat je als hond verkleed gaat wanneer de anders juist als kat voor de dag komt. Hetzelfde geldt voor als een persoon als engel verkleed gaat, terwijl de ander als duivel carnaval viert. Je kunt zelfs een groter kostuum maken die voor twee mensen is bestemd. Denk dan aan een koe of paard kostuum die je kunt vinden bij Fop & Feestwinkel. Zo heb je makkelijk een outfit voor niet één, maar zelfs twee personen.

Dit vind je misschien ook leuk...