Overig

Auto kopen uit Duitsland: hier moet je rekening mee houden

Ben je al een tijdje op zoek naar je droomauto, maar lijk je deze maar niet te vinden in Nederland? Dit is helemaal niet zo gek. Wist je namelijk dat het aanbod van nieuwe auto’s en jonge occasions veel groter is in Duitsland? Er zijn niet alleen veel meer verschillende voertuigen te koop, het is vaak ook nog eens voordeliger om een auto aan te schaffen in ons buurland. Hier komt echter wel veel bij kijken, denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een goede dealer en het berekenen van bpm. Om je een eindje op weg te helpen, vertellen we je hieronder waar je rekening mee moet houden bij het importeren van een auto uit Duitsland. 

Kies altijd voor een officiële dealer

Als je op internet hebt gezocht naar je droomauto ben je vast wel eens bij een Duitse autosite terecht gekomen. Hier bieden zowel particulieren als dealers hun auto’s aan. Je kunt het beste met een officiële dealer in zee gaan. Het is natuurlijk op eigen risico, maar dealers geven in de meeste gevallen altijd eerlijk aan of het voertuig een schadeverleden heeft of niet. Bovendien sjoemelen bedrijven niet met de kilometerstand en kun je ervan uitgaan dat alle informatie op de website klopt. 

Vertrouwen is goed, controleren is beter!

Bij een auto kopen uit Duitsland adviseren we je om op een aantal dingen letten. Je moet de dealer natuurlijk kunnen vertrouwen, maar check zelf ook altijd de onderhoudshistorie en de kilometerstand. Het is belangrijk dat je een auto aanschaft die altijd goed door de dealer onthouden is om vervelende verrassingen te voorkomen. Controleer het onderhoudsboekje en kijk goed naar de geregistreerde kilometerstanden. Daarnaast hebben alle auto’s in Duitsland een APK rapport, hierin wordt de kilometerstand ook vermeld. Wil je een nieuwe auto kopen? Kies dan voor een voertuig met minimaal 2.000 km op de teller. Op deze manier kun je genieten van bpm voordeel. 

Auto kopen uit Duitsland: haal je de auto zelf op?

Voordat je de auto daadwerkelijk aanschaft, wil je natuurlijk wel een testritje maken. Heb je zelf niet zoveel verstand van import auto’s? Neem dan iemand mee die er wel iets van af weet. Als je het voertuig gaat kopen, moet je nadenken over het vervoer naar huis. Aangezien Duitsland naast ons kleine kikkerlandje ligt, is het in veel gevallen mogelijk om de auto zelf naar huis te rijden. Op deze manier krijg je niet te maken met hoge vervoerskosten. Houd er echter wel rekening mee dat je een Duits exportkenteken nodig hebt en in Nederland een nieuw kenteken moet aanvragen.

Auto importeren uitbesteden

Heb je je droomauto gevonden in Duitsland, maar weet je niet of de dealer wel te vertrouwen is? Of snap je niet zo veel van het bpm berekenen (je bent echt niet de enige)? Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in auto import en het proces van begin tot eind van je overnemen. Op deze manier betaal je de laagst mogelijke prijs voor de auto en in veel gevallen geldt er ook nog eens een niet goed, geld terug garantie.

Dit vind je misschien ook leuk...