Wanneer kies je voor scriptiebegeleiding?
Overig

Wanneer kies je voor scriptiebegeleiding?

Het schrijven van een scriptie is een stressvolle periode. Met een goede planning en veel inzet lukt het de meeste studenten om hun scriptie zelfstandig af te ronden. Niet iedereen lukt het om zelfstandig een scriptie te schrijven. Als je het moeilijk vindt om te plannen of om structuur te behouden kan het lastig zijn om zelfstandig je scriptie te schrijven. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om toch je scriptie succesvol af te kunnen ronden. 

Planning

Als je het lastig vindt om een duidelijke planning te maken en je er vervolgens aan te houden ben je niet de enige. Sommige studenten beginnen gelijk met schrijven en vaak wordt er onvoldoende tijd en aandacht gestoken in een goede planning. Hierdoor heb je al snel onvoldoende structuur en geen duidelijke werkwijze. Op die manier kan het gebeuren dat je vastloopt tijdens het schrijven van je scriptie. Krijg je daarnaast ook snel last van stress, schakel dan direct een expert in op het gebied van scriptie begeleiding. Dit kun je bijvoorbeeld door contact op te nemen met Studielab.

Studieontwijkend gedrag

Elke dag neem je jezelf weer voor om dit keer echt aan je scriptie te beginnen, maar steeds heb je een excuus om er niet aan te hoeven beginnen. Herken je dit? Dan heb je net zoals velen last van studieontwijkend gedrag. Ook in deze situatie kun je veel baat hebben bij een externe scriptiebegeleider. Een professionele scriptiebegeleider formuleert samen met jouw duidelijke doelen en houd je bij de les. 

Wanneer kies je voor scriptiebegeleiding?

Begeleiding vanuit school

Je stagebegeleider vanuit je opleiding is er om je te helpen en ondersteuning te bieden. Toch gebeurt het vaak  dat leraren te weinig tijd hebben of slecht bereikbaar zijn. Ook dan kan het handig zijn om externe studiebegeleiding in te schakelen. Daarnaast heb je zo een second opinion en kun je gebruik maken van extra adviezen. Een professionele scriptiebegeleider is erin getraind om adviezen te geven die aansluiten op jouw situatie. 

Wanneer kies je voor scriptiebegeleiding?

Scriptie afgekeurd

Het kan ook voorkomen dat je scriptie wordt afgekeurd en dat je een herkansing moet doen. Dat levert veel stress op. De herkansing is namelijk je laatste kans. Haal je deze niet dan loop je een jaar vertraging op. In deze situatie wil je alles op alles zetten om je herkansing zonder problemen te halen. Ook in deze situatie kan het verstandig zijn om een professionele scriptiebegeleider in te schakelen. Een professionele scriptiebegeleider kan je precies laten zien waarom je scriptie is afgekeurd en wat er moet gebeuren om de herkansing te laten slagen. 

Dit vind je misschien ook leuk...