timmerman
DIY, Overig

Het edele beroep van timmerman

In tegenstelling tot wat je wellicht denkt is dit vak helemaal niet achterhaald. Ook vandaag kan de samenleving vaak genoeg een vakman of -vrouw gebruiken die weet hoe met hout om te gaan!

Uiteraard komt er bij dit beroep wel wat meer kijken dan alleen dat. Een spijkertje in een plank slaan en/of daar een stuk van afzagen kan iedereen wel. Maar het vak timmerman eist wel enige deskundigheid. Behoorlijk wat, zelfs! Want natuurlijk hebben huizen tegenwoordig muren van steen, hout wordt altijd nog als ‘skelet’ gebruikt. Daar komt nog bij dat deuren en kozijnen vaak genoeg nog van hout worden gemaakt – ook al steekt kunststof hier vaak de kop op, geven we toe.

Hoe dan ook, dit ambachtelijke vak is een buitenkansje voor hen die graag met hun handen werken. Spreekt dat vooruitzicht je wel aan? lees dan snel verder!

Het vak timmerman (m/v)

Niet alleen zagen en timmeren maar ook op vele andere manieren moeten onderdelen van houten constructies worden bewerkt totdat het resultaat perfect is. Hier komt een liefde en een passie aan bod die je van een door chips aangestuurde machines nooit zult krijgen! Uiteraard ben je het hele proces door bezig met alles waterpas krijgen en zorg je ervoor dat je bouwwerken stevig in elkaar zitten. Zodra jij iets maakt, kan het tegen een stootje! Is dat bijvoorbeeld het geraamte van een huis? Dan is het zeker dat de wanden en isolatie moeiteloos opgebouwd kunnen worden omdat jij er met jouw deskundigheid verantwoordelijk voor bent!

Opleiding tot timmerman (m/v)

Maar dan moet je wel eerst een studie hebben gevolgd. We snappen wel dat jij misschien alleen fan bent van schoolbanken die je zelf in elkaar hebt getimmerd, maar je hebt helaas geen keuze. Maar niet getreurd! Tijdens diverse bouw opleidingen van diverse niveau 2 of 3 ga je slechts één dag naar school. Op de andere vier ga je direct aan het werk om al wat je leert meteen in de praktijk te brengen! En dat doe je dan ook nog eens bij en erkend leerbedrijf. Nog mooier; je ontvangt ook daadwerkelijk loon voor je verdiensten! Dit is dan ook de allerbeste en meest uitdagende manier om je op het werkveld voor te bereiden.

Eigen praktijk

Een mens mag dromen, nietwaar? Doe dat dan ook volop. Want nadat jij je kennen en kunnen bij een gevestigde onderneming hebt laten gelden, wordt het misschien tijd om je vleugels uit te slaan. Jawel, dat doe je door je eigen bedrijf te beginnen! Neem enthousiaste mensen in dienst op wie je kunt vertrouwen en bouw een klantenbestand op. Vervolgens vlieg – nou ja, rijd – je van de ene spannende klus naar de andere. Klinkt dat goed? Meld je dan direct aan voor een opleiding!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *