Whatspace.nl
Geen categorie

Het belang van SEO

SEO is belangrijk, dat weten we inmiddels. Maar weet jij eigenlijk wel precies wat SEO inhoudt? Wil jij graag je website of webshop optimaliseren door middel van SEO? Dan is het belangrijk om te weten waar je naar moet kijken. In deze blog vertellen we je er alles over.

Wat is SEO?

SEO is een afkorting van Search Engine Optimization, dit is Engels voor zoekmachine optimalisatie. Door middel van SEO probeer je zoveel mogelijk bezoekers naar je website te trekken. Dit staat los van de advertenties die getoond worden in de zoekresultaten. We hebben het dan over de zoekresultaten van Google, want dit is nog altijd de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Google heeft namelijk een marktaandeel van ongeveer 95%. Wanneer mensen naar iets op zoek zijn, doen de meesten dat dus online via Google. Goed gevonden worden in Google is dan ook heel belangrijk. Je wil tenslotte dat jij getoond wordt, wanneer iemand iets zoekt. 

Waar moet je op letten?

Om goed gevonden te worden in Google is het belangrijk om rekening te houden met de drie belangrijkste pijlers. Dit zijn:

  • Content
  • Autoriteit
  • Techniek

Met content wordt alle content op je website bedoeld. Zo moet de tekst die op je website staat relevant zijn voor de zoeker, maar ook goed en leesbaar geschreven zijn. De zoekwoorden moeten op de juiste plekken staan, maar niet te vaak en ook niet te weinig. Zo natuurlijk mogelijk is belangrijk om aan te houden. 

Hoe hoger de autoriteit van de website, hoe betrouwbaarder Google jouw website vindt. Het verhogen van je autoriteit kun je doen door middel van linkbuilding. Dat is het actief vergaren backlinks naar jouw website. 

Een technisch goed in elkaar stekende website is belangrijk. Denk hierbij aan de laadsnelheid, veiligheid, websitestructuur, maar ook of je website mobielvriendelijk is.

Dit vind je misschien ook leuk...