whatspace.nl
Geen categorie

Welke soorten damestassen zijn er?

Al jarenlang behoort een stevige tas tot de dagelijkse outfit van iedere vrouw. Dit kan een tas van katoen, leer of kunststof zijn waarmee verschillende spullen worden vervoerd. Iedere vrouw heeft een andere smaak en voorkeur, waardoor er vandaag de dag honderden verschillende tassen te vinden zijn in tassenwinkels. Hierbij moet je niet alleen denken aan de kleurrijkste kleuren en de meest opvallende patronen, maar ook verschillende varianten. Zo zijn er clutches, shoppers, buideltassen, handtassen en rugtassen. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om te onthouden wat hiermee bedoeld wordt. Daarom leggen wij in deze blog graag uit welke soorten damestassen er nou eigenlijk allemaal zijn. 

Een tas voor elke gelegenheid

Vrouwen passen over het algemeen het gebruik van hun tassen aan op de gelegenheid waar zij naar toe gaan. Je zult een vrouw dan ook niet zo snel met een gigantische shopper over een festivalterrein zien lopen. Tijdens festivals is het gebruikelijk om een kleine tas te gebruiken. Hierin passen namelijk alle belangrijke eigendommen zonder dat de tas te zwaar wordt. Dit vermindert onder andere de kans op diefstal! Voor vrouwen is het dus praktisch om meerdere tassen in huis te hebben. 

Alle soorten tassen

Wanneer je wel eens in een tassenwinkel bent geweest, dan heb je vast wel gezien dat er verschillende varianten te krijgen zijn. Van grote tot kleine tassen in de meest opvallende kleuren. Hieronder zal kort elke soort omschreven worden. 

Clutch

De clutch is een kleine tas zonder hengsels die gemakkelijk mee te nemen is in de hand. Hierdoor heeft deze tas de voorkeur tijdens een leuk etentje of een avondje uit. Sinds een paar jaren is de clutch een onmisbare accessoire voor festivalgangers vanwege het kleine formaat. Hierin past gemakkelijk alle belangrijke eigendommen, zoals: een betaalkaart, contant geld en make-up. 

Handtas

De meest bekende tas ter wereld is toch wel de handtas. De naam van deze tas zegt het eigenlijk al, maar deze damestas heeft lange handgrepen die gedragen worden met de hand. Dit kan zowel in de hand zijn als het dragen op de polsen. Dit laatste zie je vooral veel gebeuren bij designertassen, omdat het er net even iets chiquer uitziet. Daarnaast wordt de handtas voor verschillende gelegenheden gebruikt. Zo zie je de tas zowel tijdens een diner als overdag. De sterkste handtassen vind je bijvoorbeeld bij Gigi Fratelli.

Shopper

De naam van deze tas verklapt het eigenlijk ook al een beetje. De shopper is een praktische tas waar heel veel in kan. Dit maakt de tas uitermate geschikt om te gebruiken tijdens het winkelen. Sommige vrouwen gaan nog een stapje verder en gebruiken een shopper als luiertas. Zo heb je alle benodigde spullen voor de verzorging van jouw lieveling altijd bij de hand. 

Buideltas

Dit is een aparte soort tas waarbij het sluit dankzij een trekkoord. Vroeger werden deze tassen een réticule genoemd, maar tegenwoordig past deze naam niet meer bij het formaat. In de loop der jaren is de buideltas namelijk steeds groter geworden. Vrouwen kiezen vaak voor deze tas vanwege de nonchalante uitstraling die gecombineerd is met een luxe touch. Net als de handtas en de shopper wordt deze tas voor alle gelegenheden gebruikt.

Rugtas

Net als de handtas is deze tas één van de favorieten onder vrouwen. Dit komt doordat deze tassen een avontuurlijke uitstraling hebben en er veel spullen in kunnen. Hierdoor is de rugtas ideaal om mee te nemen naar werk of voor gebruik op vakantie. Deze tas heeft altijd twee schouderriemen zodat het op de rug gedragen kan worden. Het draagcomfort van een rugtas is ontzettend belangrijk en hangt altijd af van de materialen. Wanneer deze tas niet comfortabel is kan dit leiden tot rugklachten. Dit is zeker iets dat je het liefst wil voorkomen.

Duffeltas

De laatste tas die we gaan bespreken is de duffeltas. Deze tas is vrij onbekend, maar is eigenlijk een reistas zonder wielen. Duffeltassen zijn dan ook altijd groot in formaat en ontzettend sterk. Het gebruik van leer en canvas is hierdoor normaal. Vrouwen gebruiken deze tas eigenlijk alleen als ze een lange reis gaan maken. Zie je een kleine duffeltas? Dan is de kans groot dat het om een weekendje weg gaat of om een bezoek aan de sportschool.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *