Eten & drinken, Vrije tijd

De beste witte wijnen zijn een blend!

Ben jij ook zo gek op witte wijn? Dan kies je vast altijd voor wijn van de druivensoort die jij het lekkerst vindt. Wist je echter dat je ook kunt kiezen voor wijn die gemaakt is van verschillende druivensoorten? Neleman heeft verschillende witte wijnen in het assortiment die bestaan uit een combinatie van de lekkerste druivensoorten. Door te kiezen voor een blend kan jij je smaakpapillen trakteren op een verrassing!

Wat is biologische witte wijn?

Biologische witte wijn is een wijn die gemaakt wordt van biologisch geteelde druiven. In de praktijk betekent dit dat de druiven op een zo natuurlijk mogelijke wijze geteeld worden. Er worden bijvoorbeeld geen chemische producten gebruikt om ongedierte of ziektes te bestrijden. Er wordt enkel gebruik gemaakt van de producten die moeder natuur zelf ontwikkeld heeft om deze ongemakken te lijf te gaan.

Waarom druivensoorten blenden?

Het nadeel van biologische druiventeelt is dat er niet altijd natuurlijke instrumenten aanwezig zijn om de problemen waar je tegenaan loopt mee te lijf te gaan. Soms heb je het dus gewoon te doen met de oogst die je hebt, ook als die door problemen kwantitatief of kwalitatief minder is. Het blenden van het sap uit verschillende druivensoorten is een innovatieve manier om daarmee om te gaan. Het blenden bleek echter een enorm succes, want de smaak van geblende witte wijnen is onovertroffen. Wil je dit zelf testen? Probeer dan eens een Viognier Verdil of de Chardonnay Muscat van Neleman!

De beste witte wijn

Wist je dat Just Fucking Good Wine uit 2018 die door niemand minder dan Onno Kleyn in een recensie met een 10- is bekroond, ook een blend is? Deze witte wijn bestaat uit een mengeling van verdil, chardonnay, viognier en sauvignon blanc. Deze op Frans eiken opgevoede wijn is dankzij de blend van verschillende druivensoorten vol, krachtig en kruidig met een frisse afdronk. Neleman maakt ieder jaar weer de beste witte wijnen van de verschillende druivensoorten die er tot hun beschikking staan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *