Overig

Auto importeren? Een foutje is zo gemaakt

Het importeren van een auto uit bijvoorbeeld Duitsland of België is populair. Steeds meer mensen ergeren zich aan de hoge prijzen van auto’s in ons land of kunnen simpelweg de auto die ze graag willen rijden hier niet vinden. Het buitenland biedt wat dit betreft uitkomst. Niet alleen liggen de prijzen vaak vele duizenden euro’s lager, ook vindt je hier vaak wel die ene auto waar jij naar op zoek bent. En heb je deze inderdaad gevonden, dan moet je deze alleen nog even importeren….

Over het importeren van auto’s wordt vaak nog iets te gemakkelijk gedacht. Internet is een prachtig medium en je even digitaal verdiepen in de materie is slechts een kleine moeite. Maar het juist toepassen van deze digitaal opgedane kennis is andere koek! Een foutje is dan ook zo gemaakt en het zijn vaak deze kleine foutjes die je veel geld kosten. En hoe voordelig is het dan nog om zelf een auto te importeren?

De eerste fout die gemaakt wordt begint bij de onderhandelingen over de prijs met de buitenlandse verkoper. Met name de Duitse autoverkopers weten van wanten en doen nauwelijks of geen water bij de wijn. Let wel, dit zegt niets over hun betrouwbaarheid en deskundigheid. Als je toch een goede deal gemaakt te hebben, check dan goed of er aan de andere kant niet iets is komen te vervallen (bijvoorbeeld de garantietermijn).

Foutje nummer twee heeft alles te maken met de BPM berekening. Verkijk je niet op de auto invoer kosten. Als je weet dat er meer dan tien verschillende manieren zijn om de hoogte van deze belasting uit te rekenen, hoe weet jij dan welke de meest gunstigste is voor jou? Door simpelweg even snel online een BPM berekening uit te laten voeren doe je jezelf flink tekort. Tip, raadpleeg dit hulpmiddel.

Een derde veel gemaakte fout heeft betrekking op de technische staat en onderhoud van de te importeren auto. Ga voor zekerheid en laat een onafhankelijke keuring uitvoeren. Kost je maar weinig, maar kan je heel erg veel geld en ellende besparen.

Als je bovenstaande foutjes weet te voorkomen is het importeren van een auto zeker aantrekkelijk te noemen. Onvoldoende kennis van zaken? Besteedt het dan uit aan de professional. Die regelt alles en bespaart nog steeds een hoop geld voor je.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *