Overig

De betekenis van holistisch welzijn

Holistische gezondheidszorg is een ware trend geworden, maar begrijpen we ook hoe we een holistische levenswijze moeten toepassen op ons welzijn? Anders gezegd, weten we wat het betekent om voor onze geest en ons lichaam te zorgen als een totaalpakket?

Een deel van de holistische taart

De meesten van ons doen hun best om tijd, energie en geld te besteden aan slechts een deeltje van de holistische taart. We hebben bijvoorbeeld de verplichting aan ons lichaam om regelmatig te sporten en goed te eten. Toch lijken we moeite te hebben met ontspanning en het lichaam de tijd te geven om te herstellen.

Hierdoor blijven onze cortisolspiegels hoog oplopen. Of we dompelen ons onder in het werk of een passie, waarbij we genieten van hoe de doelgerichtheid en creativiteit onze geest voedt. Maar vaak tot in de late uren werken, doet ons echter vergeten dat we ook voldoende slaap nodig hebben.

Wat omvat het hebben van een holistische visie?

Een echte holistische ervaring van welzijn houdt in dat we zorgen voor alle onderdelen die ons heel maken. Een holistische visie op ons welzijn bestaat dus uit beweging, emotionele verzorging, mentale stimulatie en ons spiritueel voeden. Maar hoe kunnen we onze tijd en energie beter verspreiden in ons druk leven?

Welzijnsplan

De beste manier om een ​​holistische levenswijze toe te passen, is door een persoonlijk welzijnsplan op te stellen. Een holistische visie op het welzijn omvat het opnemen van een reeks zelfzorgpraktijken die ons ondersteunen. Kies één ding om mee te beginnen, zodat je huidige schema niet overweldigd wordt en houd je eraan! Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan wandelen of aan ochtendmeditatie doen.

Terwijl je begint te ervaren hoe het mogelijk is om balans in je leven te creëren met eenvoudige dingen, zul je geneigd zijn om meer manieren te vinden. En wanneer je de waarde begint te ervaren van de totale zorg aan jezelf, zul je je completer, vitaler, gezonder en gelukkiger gaan voelen. Kortom, je zult een uitstraling ontdekken die van binnenuit straalt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *