Overig

Zo voorkom je veel voorkomende drukwerk fouten

Drukwerk is een leuke en goede manier van marketing. Op het moment dat jij een goed ontwerp denkt te hebben kan het nog steeds voorkomen dat je een foutje hebt gemaakt. Misschien dat je het al eens hebt meegemaakt, dat je drukwerk er niet helemaal uitzag zoals je van te voren had bedacht? Dat is namelijk ontzettend vervelend en al helemaal als je het simpel had kunnen voorkomen. In dit artikel geef ik je een aantal tips om drukwerk fouten te voorkomen.

Vooraf onderzoek doen

Om er zeker van te zijn dat je de juiste drukker vindt voor je ontwerp, kun je onderzoek doen op het internet. Hier vind je ontzettend veel aanbieders en kun je de verschillende drukwerk aanbieders vergelijken met elkaar. Alleen dan ben je er zeker van dat je kies voor een bedrijf dat bij jou past!

Voor het afdrukken

Snijmachines worden steeds beter bij het snijden van drukwerk, maar nog steeds kan deze er een of twee millimeter naast zitten. Om dit te voorkomen kun je het beste kiezen voor afloop of extra ruimte van 5 millimeter rond je ontwerp. Op deze manier weet je zeker dat je ontwerp in tact blijft als je papier een beetje schuift in de snijmachine.

Voor afbeeldingen

Het komt wel eens voor dat de kleuren van je drukwerk niet overeenkomen met de kleuren op je beeldscherm en dit heeft een bepaalde reden. Het is namelijk zo dat je kleuren op je beeldscherm standaard op de RGB optie staan, maar er wordt op de CMYK optie afgedrukt. Sommige kleuren komen niet overeen tussen beide opties. Om deze fout te voorkomen is om je beeldscherm ook op de optie CMYK in te stellen! Daarnaast is het ook verstandig om afbeeldingen te gebruiken met een hoge resolutie, anders bestaat de kans op korrelig drukwerk.

Voor de tekst

Zorg voor de juiste grote van de lettertypes, want een klein lettertype leest over het algemeen niet fijn. Onthoudt dat teksten met een lettertype kleiner dan 6pt onleesbaar worden. Spel- en grammatica fouten zijn het meest gênante fouten die je eigenlijk kunt maken. Om dit te voorkomen moet je lezen, lezen en nog eens lezen. Wanneer spelling en grammatica niet je sterkste punt zijn, kun je iemand in je omgeving vragen om je daarbij te helpen. 

Fouten maken is menselijk en daardoor ook onvermijdelijk, maar er zijn zeker manieren om de kans op fouten zoveel mogelijk te verkleinen. Controleer je werk zoveel mogelijk voordat je het definitief naar de drukker stuurt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *