Overig

Grootste oorzaken van slechte nachtrust!

Iedereen herkent het wel, nachten wakker liggen en het gevoel dat de tijd maar niet vooruit gaat. Je wilt graag slapen, maar het lukt niet, ook al ben je ontzettend moe. Slaapproblemen hebben vaak kleine achterliggende redenen, waardoor je gemakkelijk weer je ritme kan opbouwen. Maar hoe pak je dit het beste aan?

Wij helpen je graag op weg met een paar eenvoudige tips! 

Onregelmatig ritme

Slecht kunnen slapen? Houd als eerst je ritme in de gaten. Op het moment dat je de ene dag om 01:00 naar bed gaat en de volgende dag om 22:00 is je lichaam hier niet goed aangewend, waardoor het dus lastiger wordt om in slaap te vallen. Zorg er dus voor dat je iedere dag dus op hetzelfde moment naar bed gaat, zodat je lichaam hier gewend aan raakt. 

Te lang op de telefoon

Wist je dat je telefoon ervoor kan zorgen dat je minder snel in slaap valt? Als je een paar uur voordat je gaat slapen te lang naar je beeldscherm hebt gestaard, wordt het voor je ogen lastiger om moe te worden. Lees dus vooral een boek in plaats van je apps. 

Cafeïne voor het slapen

Koffie drinken een paar uur voordat je gaat slapen kan zeker van invloed zijn op je slaapritme. Cafeïne activeert en stimuleert je hartslag en je zenuwstelsel, hierdoor krijgt jouw lichaam dus te veel adrenaline aanmaakt, waardoor het lastiger is om in slaap te vallen. Mijdt dus niet alleen koffie, maar ook energiedrankjes en bijvoorbeeld frisdrank voor een betere nachtrust. 

Slecht matras

Je zou er misschien niet als eerst aan denken, maar een matras doet veel voor jouw nachtrust. Op het moment dat jij een matras hebt dat niet bij jouw lichaam past, kan dit erg slecht zijn voor jouw rug, dat uiteindelijk resulteert in misschien wel nachten wakker liggen. Zoek dus vooral het matras en de lattenbodem die bij jou past. Swissflex is een van de merken die zich inzet voor een goede nachtrust, door middel van een goede lattenbodem. 

Stress

Drukke dagen op werk, persoonlijke omstandigheden of tentamens in zicht? Stress kan een grote oorzaak zijn van een slechte nachtrust. Doordat je gestresst bent blijft je lichaam alert, je hartslag hoog en je kunt hierdoor niet in slaap vallen. Dingen die je stress kunnen verminderen en daarnaast ook dus je slaapritme verbeteren zijn er simpel. Zo moet je ervoor zorgen dat je vrije tijd lekker gaat sporten of met vrienden afspreekt, kies s avonds voor een kleine beweging (zoals wandelen), houd een goed eetpatroon aan. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *