Overig

De voordelen van een COVID-19 sneltest

Met een groot percentage gevaccineerden lijkt er eindelijk een einde te komen aan de lockdown. Langzaam kunnen we meer gaan ondernemen en komen we daarmee weer vaker in contact met anderen. Maar we zijn nog niet helemaal van het coronavirus af. De kans om zelf besmet te raken en daarmee weer iemand anders te besmetten, is er nog steeds. De enige manier om zeker te weten dat je zelf niet het virus bij je draagt is om je te laten testen. Dit kan bijvoorbeeld bij de GGD of met een, vaak prijzige, PCR-sneltest. Op verschillende plekken, zoals bij de groothandel schoonmaakmiddelen, kun je nu ook een corona sneltest aanschaffen, die je bij jezelf kunt afnemen. Maar waarom zou je dat doen? Wij zetten de grootste voordelen van een covid-19 sneltest op een rij:

Zonder twijfel aan je dag beginnen

Je wilt het coronavirus niet in je lichaam. En je wilt ook niet diegene zijn die anderen kan besmetten. Wanneer je wilt carpoolen met een collega of een dag gepland hebt met een aantal contactmomenten, kun je met een corona-sneltest met een gerust hart op pad.

Je hebt snel resultaat

De wachttijden zijn soms lang bij een GGD- testlocatie. Wanneer je een aantal sneltesten op voorraad hebt, test je jezelf en je eventuele werknemers betrouwbaar en snel, zonder dat je hiervoor een afspraak hoeft te maken. Neem de covid-19 sneltest af en 15-30 minuten later weet je de uitslag al. Sneller dan bij de GGD!

Het is voordelig

Wanneer je snel wilt weten of je COVID-19 onder de leden hebt, kun je een afspraak voor een professionele PCR sneltest maken. Deze testen zijn vaak erg prijzig. De corona sneltest is al verkrijgbaar voor de prijs van een kop koffie. Dat houdt je dus niet meer tegen om er een aantal op voorraad aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld bij de groothandel schoonmaakmiddelen.

Nog een aantal tips bij het gebruik van een corona sneltest

  • Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing en houd ook na een negatieve uitslag nog steeds de algemeen geldende regels in acht
  • Was vooraf je handen. Het is jammer als het monster bevuild raakt en de test geen betrouwbare uitslag kan geven
  • Pak alle onderdelen uit de verpakking en leg ze alvast klaar. Zo voorkom je dat je met het testmateriaal in je handen nog iets uit de verpakking moet pakken of open moet draaien
  • De meeste tests adviseren een bepaalde diepte in de neus. Pak het wattenstaafje op de voorgeschreven afstand vanaf het wattenpuntje tussen duim en wijsvinger vast en zorg dat die nét de neusvleugelrand raken

Na het afnemen van de test is het slechts nog wachten op een, hopelijk, negatieve uitslag en kun je je onder de mensen begeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *