urenregistratie horeca
Overig

Het belang van goede urenregistratie in de horeca

Het is in alle ondernemingen van belang dat er goed bijgehouden wordt welke uren de werknemers hebben gewerkt. Dit is niet enkel voor het kostenplaatje van de onderneming van belang, ook de werknemer heeft hier uiteraard baat bij. Om er voor te zorgen dat deze urenregistratie goed verloopt, dient dit goed bijgehouden te worden. Vooral in de horeca blijkt dit erg moeilijk. In dit artikel zullen we je dan ook meer informatie verschaffen omtrent urenregistratie in de horeca.

Wat is urenregistratie precies?

Urenregistratie houdt in dat alle uren die een werknemer gewerkt heeft worden geregistreerd. Dis is van belang voor de uitbetaling van het salaris van de werknemer. Wanneer de gewerkte uren van de werknemer niet worden bijgehouden, kan het salaris van de werknemer ook niet goed uitbetaalt worden. Dit kan tevens voor lastige situaties zorgen waarbij de werknemer bijvoorbeeld aangeeft meer te hebben gewerkt dan dat hij uitbetaald heeft gekregen.

Wat zijn de regels omtrent urenregistratie?

Vanuit de wet zijn er verschillende regels opgesteld waar een werkgever zich moet houden. Zo is het bijvoorbeeld verplicht dat een werkgever minimaal 52 weken na het werk de urenregistratie nog inzichtelijk is. Hoe dit precies er uit ziet maakt niet uit, maar het dient in ieder geval de gewerkte uren, de hoeveelheid rust en de fictieve arbeidsuren, zoals vakanties en dergelijke te bevatten. Een werkgever is verplicht om ten alle tijden de registratie bij te houden. Dit heeft niets te maken met het contract van de werknemer.

Hoe kun je de urenregistratie bijhouden in de horeca?

Er zijn verschillende manieren om de urenregistratie bij te houden in de horeca. Allereerst kun je het schriftelijk doen door iedere werknemer na de dienst in te laten vullen welke tijden ze begonnen zijn en wanneer ze zijn gestopt. Dit zorgt er echter wel voor dat het maar op één plek ingevuld kan worden. Wanneer het vergeten wordt, kan dit problemen geven. Daarnaast kun je tegenwoordig kiezen voor een app op de telefoon of computer. Deze kunnen gemakkelijk vanuit huis of op het werk ingevuld worden waarna het direct zichtbaar wordt voor iedereen. Deze tools kunnen dan ook erg gemakkelijk zijn voor alle werknemers en de werkgever zelf. Het gebruik van een handige app voor de urenregistratie in de horeca is dat het aan alle eisen voldoet die de Nederlandse wet stelt. Dit is dan ook voor iedere partij een goede oplossing!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *