DIY, Huis & tuin

Beste onderhoud voor jouw huis

Je bent zuinig op alles wat je in je huis hebt staan en liggen. Alleen door alles ook de aandacht te blijven geven die het verdient, houd je het zo mooi als dat het nu is. Goed onderhoud is wat dat betreft echt het halve werk. Onderhoud is veelzijdig en is ook bijvoorbeeld blijven checken of je interieur nog klopt.

Zo blijft je vloerkleed schoon

Laten we eens kijken naar een vloerkleed in je kamer. Elk vloerkleed geeft je woning een warmere uitstraling. Een vloerkleed wordt hoe dan ook vuil, daar is simpelweg geen ontkomen aan. Wil jij je vloerkleed op de best denkbare wijze schoonmaken, maak dan gebruik van een stoomreiniger. Door de hitte dood je namelijk ook de micro organismen in het vloerkleed. Vloerkleed reinigen met stoomreiniger is en blijft de beste manier van schoonmaken.

Vervelend, die kitresten

Ben je thuis aan de slag geweest met siliconenkit? Prima, want zo werk je simpelweg op de beste wijze af. Soms echter ben je te scheutig met de kit geweest. Hoe verwijder je dan die kitresten? Het is in elk geval zaak dit probleem meteen op te lossen. Het maakt een slordige indruk dit te laten zitten. Je kunt siliconenkit verwijderen door een speciale verwijderaar aan te schaffen; met een borstel en spatel haal je de kit zo weg. Je kunt ook gaan werken met een glasschraper of met een stanleymesje en probeer ook eens slaolie. Giet gewoon wat olie over een doek en gebruik die doek om de kitranden goed nat te maken met de slaolie. Laat het even inwerken en probeer de randen van de overtollige kit vervolgens weg te nemen.

Goed aandrukken

Wat veel mensen ook een doorn in het oog is, is teveel gaatjes in de wanden. Teveel gebruik van spijkers en schroeven dus. Dat is niet eens nodig, want je kunt je fotolijstje ook ophangen zonder boren. Een veel gebruikt alternatief is montagetape. Zorg wel dat je de muur eerst reinigt en druk de tape na het aanbrengen altijd goed aan. 

Gebruik van kleuren

Zoals gesteld is onderhoud ook je interieur wat betreft de styling in de gaten houden. Matcht het nog allemaal? Welk vloerkleed bij de grijze bank en hoe is de staat van het behang? Grijs is in elk geval een gemakkelijke kleur. Met grijs is zo goed als alles te combineren. Kijk welke kleuren meer terugkomen in je huis. Is dat een blauw accent bijvoorbeeld, zorg dan voor een vloerkleed waarin ook blauw terug te zien is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *