DIY, Overig

Een webshop laten maken, let goed op de volgende zaken

Verkoop je online producten, dan is een goede webshop van groot belang. Ga je een webshop laten maken, moet je op verschillende zaken letten. Wanneer u een online winkel maakt, is het ontwerp van het grootste belang. Als het niet aantrekkelijk is voor uw bezoekers, zullen ze geen producten van u willen kopen. Wanneer u op zoek bent naar een webwinkel ontwerper, kijk dan naar zijn portfolio van werk. Doet hij wat u nodig heeft?

De techniek achter de website

De techniek van de website is ook belangrijk. Dit houdt in hoeveel pagina’s er op uw site staan en welke plug-ins er beschikbaar zijn. De keuze van de template moet ook worden overwogen. Wat is de reputatie van de ontwikkelaar? Kijk of ze referenties of testimonials hebben over hun recente projecten.

De inhoud van de webshop moet duidelijk en beknopt zijn. Er zijn geen grenzen aan het aantal pagina’s dat uw website mag bevatten. Probeer echter niet overboord gaan en een pagina meer optimaliseren dan echt nodig is.

Marketing voor de webshop

Het marketing aspect is zeer belangrijk voor uw online winkel. Wie zal hiervoor verantwoordelijk zijn? Kunt u hem of haar vertrouwen om de verantwoordelijkheid op zich te nemen van het aantrekken van bezoekers naar uw site, hen te converteren in kopers en hen op te volgen? Als u nog geen website hebt, dan is het zeker tijd om te overwegen een online winkel te maken. Neem deze factoren in overweging bij het inhuren van een online marketing bureau.

Welk CMS systeem kies je voor de webshop

Er zijn verschillende CMS systemen waar je uit kunt kiezen. Welke u kiest, speelt een belangrijke rol in het aantal producten dat u kunt verkopen. Er zijn er verschillende om uit te kiezen, zoals Magento en Shopify. Beide systemen bieden concurrerende prijs plannen voor online winkels met minder dan twintigduizend producten. Als uw winkel groter is of als u meer flexibiliteit wilt, dan zijn er andere opties beschikbaar tegen hogere prijzen.

Welk CMS systeem denkt u dat het beste zou zijn voor uw winkel? De interfaces van zowel Magento als Shopify zijn zeer gebruiksvriendelijk. Dit maakt ze gemakkelijk te gebruiken door beginnende webmasters, maar ze kunnen ook worden aangepast indien nodig. Aan de andere kant zijn CMS systemen zoals Drupal veel ingewikkelder om zelf op te zetten omdat ze HTML kennis vereisen.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat WordPress vaak een goede keuze is. WordPress is een open source CMS systeem dat gratis te gebruiken is. WordPress is de laatste jaren steeds populairder geworden omdat het gemakkelijk te gebruiken. Het is ook zeer aanpasbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...