Huis & tuin

4 tips voor het updaten van je woonkamer

Soms ben je je woonkamer gewoon even helemaal beu. Je wilt dan even wat nieuws en het wordt dan tijd om eens aan de slag te gaan met het updaten van de ruimte. In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je dat doet.

Nieuw meubilair

Ga lekker naar de woonwinkel zoals Leen Bakker of IKEA en zoek eens leuke, nieuwe meubels uit. Om de pret te vergroten kun je ook eerst een hoop folders doorbladeren en een moodboard maken van hoe je wilt dat je nieuwe woonkamer eruit gaat zien. Ga op zoek naar leuke blogs en doe wat inspiratie op voor je nieuwe meubilair.

Wil je wel graag nieuwe meubels, maar wil je niet veel uitgeven, of wil je echt iets speciaals? Ga dan eens langs de kringloop. Hier kom je vaak enorm leuke spullen zoals tafeltjes en kasten tegen, voor een klein prijsje. 

Een ander kleurtje

De beste manier om je woonkamer snel en makkelijk een nieuwe look te geven, is door je muren te schilderen. Je kunt hiervoor natuurlijk een professionele schilder inhuren, maar je kunt hier ook gemakkelijk zelf mee aan de slag. Zorg in dat geval voor voldoende zeil om de vloer mee te beschermen, genoeg verf, kleding die vies mag worden en een opstapje zoals een ladder of een rolsteiger, zodat je overal goed bij kunt. 

Let er ook op dat je verf met de juiste dekking koopt en dat je deze op de juiste manier verdunt en op laat drogen. Sommige verf moet je één of zelfs twee keer over schilderen, sla ook dan genoeg verf in. Heb je dit allemaal gedaan? Dan hoef je alleen nog maar een mooie kleur te kiezen en dan ben jij klaar om te gaan!

Verander de indeling

Als je geen geld uit wilt geven, maar wel aan de slag wilt met een nieuwe look, is deze tip goud waard. Het is heel simpel: schuif gewoon eens met je meubels en zet ze totaal anders weg dan hoe ze eerst stonden. Zo krijgt je woonkamer een geheel nieuw uiterlijk, zonder dat je hier geld voor uit hoeft te geven. Vindt je dit niet genoeg? Probeer dan eens wat nieuwe hoezen voor om de kussens op je bank. ook dat kan een totaal andere sfeer met zich meebrengen.

Kies leuke accessoires 

Misschien krijgt je huiskamer hier niet direct een volledig nieuw uiterlijk van, maar een paar nieuwe details kunnen ook al wonderen doen. Hang daarom eens een ander schilderij aan de muur, zet een nieuwe vaas in de hoek en kies andere beeldjes voor op de boekenkast. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *