Overig

Een aantal manieren om van een wiet verslaving af te komen

Als je een wietverslaving hebt, kan het zijn dat je daar na een bepaalde tijd graag vanaf wilt. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Voor iedereen is het anders om te stoppen met een verslaving, kijk daarom goed naar wat voor jou het beste werkt. 

Stop direct of bouw rustig af

Je kunt ervoor kiezen om direct te stoppen of rustig af te bouwen. Voor de een is het fijner om in een keer te stoppen en daardoor niet meer in de verleiding te komen, voor anderen is het fijner om rustig af te bouwen. Rustig afbouwen werkt over het algemeen beter omdat je lichaam daardoor kan wennen aan steeds minder wiet in het systeem. Als je het dan rustig afbouwt, ben je na een bepaalde periode weer clean.

Stel een doel voor jezelf

Het is handig om voor jezelf een doel te stellen. Al helemaal als je langzaam wilt afbouwen is het belangrijk dat je een doel stelt. Zonder einddoel zul je namelijk niet snel het einde in zicht hebben. Als je constant tegen jezelf zegt dat je binnenkort stopt, blijf je het maar uitstellen. Zeg daarom tegen jezelf deze datum wil ik stoppen. Als je dan een bepaalde periode clean bent, zou je jezelf kunnen belonen. Het is niet verstandig om dat dan te doen met wiet, want dan is al je harde werk voor niets geweest. Je zou het wel kunnen doen met iets wat je al heel lang wilt. Het geld dat je niet meer besteed aan wiet, kan je voor andere doeleinden gebruiken. 

Afkickverschijnselen van wiet

Het zou kunnen dat je bij afkicken wiet last krijgt van afkickverschijnselen. Het kan per persoon verschillen wat deze verschijnselen zijn. Veelvoorkomende afkickverschijnselen zijn vermoeidheid, rusteloosheid, meer dromen, angstgevoelens en depressie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *