Huis & tuin

Zelf je tuin opfleuren met DIY’s

Is je tuin nog niet klaar voor de zomer? Hier moet dan snel verandering in komen. Dit kan op verschillende manieren, je kan een DIY meubel maken voor in je tuin. Wanneer je dat zelf doet zul je veel minder geld kwijt zijn. Om dit te doen heb je wel genoeg tuin inspiratie nodig, in dit blog lees je hier alles over. Ben je nieuwsgierig wat je zelf kan doen om je tuin op te fleuren? Lees dan snel verder!

Hoe fleur je de tuin op

Je tuin kan je op verschillende manieren opfleuren, bijvoorbeeld met planten en bloemen. De juiste planten en bloemen geven een gezellig gezicht en vullen de tuin op. Zo is het geen lege tuin met alleen wat meubels.

Wat nog meer belangrijk is voor in je tuin, is de juiste verlichting. Met de juiste verlichting kan je in de zomer tot laat buiten blijven zitten en kan je elementen zoals een boom of planten goed verlichten. Ook kan je met de juiste verlichting ongevallen voorkomen, zo kan je namelijk alle afstapjes zien op het goede moment.

DIY meubels voor in je tuin

Zelf kan je verschillende meubels maken voor in je tuin van hout. Denk aan een houten lounge set, picknick tafel en nog veel meer. Je kan er zelf van maken wat je wilt, zo heeft niemand dezelfde bank. Stop er bijvoorbeeld opbergruimte in.

Ben je bang dat houten meubelen saai gaan worden? Daar hoef je niet bang voor te zijn! Hout is tijdloos en je kan er mooie kussens opleggen, zo hebben de meubels altijd weer een andere look. Om zelf meubels te maken kan je verschillende soorten hout gebruiken, zoals steigerhout, pallets etc.

Kies wel voor hardhout, dit is namelijk beter voor buiten in verband met het weer. Als je niet dit soort hout neemt dan zal het snel gaan rotten omdat dit niet tegen vocht kan.

Waarom zelf meubels maken?

Wanneer je het zelf gaat maken kan je het helemaal aanpassen op jou wensen, in de winkel kan dit vaak niet. De meubels in de winkels zijn vaak ook standaard en heeft iedereen, zo ziet jou tuin er straks anders uit dan die van je buren.

Door tuinmeubels zelf te maken zul je tuin inspiratie nodig hebben, maar je bespaart zo wel geld. Het heeft dus veel voordelen want je bespaart geld en het is helemaal naar wens. De meeste meubelen zijn ook niet moeilijk om te maken.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *