Huis & tuin

Grote prijsverschillen tussen energieleveranciers

Wanneer je besluit om alleen te gaan wonen en eindelijk op je eigen benen te staan, dan zal je waarschijnlijk ook al weten dat energiekosten vaak erg hoog zijn. Een heel groot deel van je budget bestaat uit de betaling van gas en elektra. Maar kan dit niet minder? Lees hieronder daarover meer.

Hoe dan toch geld besparen op energie?

Toch betekent het niet dat je automatisch te veel betaalt voor je energie. Er bestaan immers methodes om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Een van deze mogelijke methodes is door te kijken op deze energie vergelijker. Op deze website worden dus verschillende energieleveranciers met elkaar vergeleken, en dit op jouw maat. Hierdoor kan je per jaar wel zo’n honderden euro’s besparen aan energiekosten.

De werking van deze hulp op de website is helemaal niet ingewikkeld. Zo moet je enkel je adres ingeven door je postcode in te geven, je huisnummer en eventueel de toevoeging hiervan. Daarna duidt je aan uit hoeveel personen je huishouden bestaat. Hierin kan je kussen tussen 1-2-3-4 of 5 personen.

Daarna duidt je de hoeveelheid stroom in kWh aan en de gas in m3. Hierbij kan je ook aanduiden of je een dubbele meter hebt of niet. Wanneer je dan op vergelijken klikt, kom je vanzelf op een lijst terecht die alle verschillende energieleveranciers vergelijkt voor jou. Hierdoor weet je vooraf goed wat je kan verwachten.

Overstappen van energieleverancier

Wil je graag overstappen na dit gezien te hebben, dan kan dit zeer eenvoudig. In minder dan 10 minuten is dit gebeurd. Je kan eenvoudig je gegevens ingeven (je postcode en huisnummer ingeven, daarna je verbruik instellen en je keuze maken). Wanneer je een keuze gemaakt hebt, dan moet je gewoon bij de energieleverancier naar keuze klikken op aanvragen. Dan is de overstap gemakkelijk en snel gebeurd, zelfs binnen de 5 minuten. Wanneer je dit gedaan hebt, dan krijg je hier steeds een bevestigingsmail van. Hierbij is het steeds belangrijk om te weten dat je altijd het recht hebt op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond.

Wanneer je je baseert op bovenstaande tips, dan kan je heel wat geld besparen. Zoals gezegd, tot wel honderden euro’s per jaar zelfs! Heb je toch nog verdere vragen hierover, dan kan je steeds contact opnemen met de desbetreffende energieleverancier of met meerdere energieleveranciers. Zij helpen je dan zeer graag verder met al je verdere vragen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *