Huis & tuin

Wat ga jij doen met je interieur?

Gaat ons helemaal niks aan, dat is jouw zaak! Ja, natuurlijk, daar heb je helemaal gelijk in. Niet meteen zo aangebrand, zeg! We willen je alleen maar enkele tips geven.

Toen jij je woning betrok, was je een bepaald persoon. En diegene ben je nu nog steeds, tot op zekere hoogte. Maar uiteraard verstrijkt de tijd en groei je mee. Je wordt constant blootgesteld aan andere indrukken. Die hebben allemaal invloed op jouw karakter, je voorkeuren en je smaken. Naarmate jaren, maanden en soms zelfs weken verstrijken, kun je ineens inzien dat een aantal zaken in jouw leven grondig moeten veranderen. En wat is nu persoonlijker dan huis en haard?

Nou, tja, veel. Maar alsnog wil je woning wel iets zeggen over jou. Je interieur is immers een afspiegeling van jezelf. Dus zodra jij in je woning rondkijkt en je afvraagt of je je nog wel met de persoon die je daarin ziet kunt identificeren, is het tijd voor een makeover. Hoe rigoureus die moet zijn, mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Wat ontbreekt er aan jouw geluk in je huiskamer? Wat ga je aanpakken en veranderen en, bovenal: hoe?

De ruimte

‘t Is heel goed mogelijk dat je echt letterlijk van de grond af opnieuw wilt beginnen. Zodra alle meubels tijdelijk zijn opgeborgen – of zelfs verkocht dan wel naar de kringloop gebracht – kun je alle muren, plafonds en/of je vloer gaan strippen. Voor zover je dat nodig vindt, uiteraard! Want wanneer je uitgaat van een bepaalde stijl, horen daar bepaalde kleuren en materialen bij. Zodra je de kamer zelf flink onder handen hebt genomen en alles hebt gewijzigd wat veranderd moet worden, ben je alweer een flinke stap dichterbij je doel.

Meubilair

Jij zag bepaalde meubels in een catalogus en je werd direct verliefd. Dit is precies wat je zoekt en hoort helemaal bij de stijl die jij voor ogen hebt. Misschien hangt er wel een flink prijskaartje aan, maar dat moet je er maar net voor over hebben. En anders kun je je puur richten op de uitstraling van deze specifieke set; wellicht vind je die ook terug in een andere samenstellingen. En hopelijk zijn die verkrijgbaar in een plaatselijke kringloopwinkel en laat de staat ervan weinig te wensen over.

Spelen met licht

Goed de ruimte is opnieuw ingericht en de meubels staan. Hoe ga je de rest van je vormgeving aanpakken? Met licht natuurlijk! De lampen die jij in huis hebt, gebruik je om een nauwkeurig uitgedokterde sfeer neer te zetten. Wanneer het donker wordt, kan deze focus een samenzijn met vrienden en familie – of een geliefde! – extra intiem en gezellig maken. Spoor daarom de plekken op die extra aandacht verdienen en zet die in je schijnwerpers, letterlijk en figuurlijk!

Puntjes op de i

Hoe uitgebreid je ook met de ruimte bezig bent geweest, die is natuurlijk niet compleet wanneer niet alle details perfect kloppen. Want wellicht ben je helemaal verknocht aan enkele versieringen van je vorige opstelling, maar passen die niet meer in het huidige geheel! Wellicht kunnen ze dan elders in huis een mooi plekje krijgen en ga je op zoek naar iets nieuws. Tijd om aan je plaatselijke woondecoratie groothandel een bezoekje te brengen en te zien wat jouw finishing touches gaan worden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *