Huis & tuin

De tuin inrichten: drie tips voor een origineel ontwerp

Ben je de tuin zat en wil je deze opnieuw aanleggen? Of moet jouw tuin nog opgebouwd worden vanaf niks omdat je bent verhuisd? Dan is het een slim idee om aan de slag te gaan met het plannen van een ontwerp voor jouw tuin. Dit kan nogal een uitdaging zijn, aangezien je uit diverse opties kunt kiezen en vrijwel alle mogelijkheden interessant zijn. Daag jezelf uit en maak een origineel tuinontwerp met de volgende tips!

Creëer een hoek voor gezelligheid

Houd jij ook zo van gezelligheid? En zit je het hele jaar het liefst met vrienden te  borrelen? Dan is het natuurlijk een leuk idee om dit ook buiten mogelijk te maken. Een vidaxl partytent is een origineel idee om een gezellige, overdekte hoek te creëren om ook in de herfst en in de lente een fijne plek van de tuin te maken. Ook al mag je nu natuurlijk geen feestje geven, met een partytent kun je zoveel meer! Je maakt als het ware een extra kamer in de tuin. 

Houd ruimte over voor groen

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een tuin gevuld met stenen. Dit is niet goed voor het buitenleven, maar wist je dat je ook een uitdagend leuk design kunt maken met groen? Exotische planten kunnen bijdragen aan de sfeer en je kunt er een compleet thema voor in de tuin mee bedenken. Exotische planten in combinatie met luxe materialen is altijd een goed idee. 

Maak je tuin winterproof

Vergeet niet dat je ook ‘s winters van de tuin kunt genieten. Een complete loungebank is leuk voor de zomer, maar een overkapping kan juist interessant zijn voor in de winter. Met een moderne heater en warme chocolademelk kun je de hele winter lang door genieten van de frisse lucht buiten. Houd dus alle seizoenen in je achterhoofd als je de tuin gaat aanpakken. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *