Beauty & mode

Stappenplan om gellak te verwijderen

Gellak is de nieuwe trend op het gebied van beauty. Nu de nagelsalons dicht zijn is het belangrijker dan ooit geworden om zelf mooi, verzorgde nagels te kunnen creëren. Met gellak is dit mogelijk. De nagels blijven tot wel drie weken lang mooi, maar het kan nogal lastig zijn om de nagellak te verwijderen. Wij geven je hier graag advies over! Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je gellak moet verwijderen. 

Gellak: hoe werkt het?

Gellak is een sterke nagellak die met een speciale lamp wordt aangebracht op de nagel. Een groot voordeel van nagels met gellak is het feit dat de nagellak gedurende twee weken mooi blijft. Je hoeft (ook na de corona-crisis) niet meer naar de nagelsalon! Wist je dat gellak er ook voor zorgt dat jouw nagels versterken? Twee vliegen in één klap dus! Zoals je hierboven wellicht al las kost het verwijderen van de gellak soms wat tijd. Door onderstaand stappenplan te volgen doe je dit zo snel en effectief mogelijk!

Benodigdheden om gellak te verwijderen

Om gellak te verwijderen heb je gellak remover nodig. Deze gellak remover zorgt ervoor dat jouw nagels binnen een half uur weer vrij zijn van nagellak. Om het eenvoudig te maken hebben wij een opsomming gemaakt met wat je precies nodig hebt om gellak te verwijderen:

  • Gellak remover
  • Bokkepoot
  • Katoenen watjes (10 stuks)
  • Aluminiumfolie (10 stukjes)
  • Nagelvijl

Hoe verwijder ik gellak?

Gellak verwijderen doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Vijl de bovenste, glimmende laag nagellak van je vingers. Doe dit voorzichtig, aangezien je alleen de glanslaag eraf wilt krijgen. 
  2. Dompel een katoenen watje onder in de gellak remover en wikkel deze om je vinger. Hier omheen draai je een stuk aluminiumfolie. De aluminiumfolie zorgt ervoor dat het watje blijft zitten. Je kunt ervoor kiezen om dit met alle nagels tegelijkertijd te doen, maar als je één hand vrij wilt houden kun je één hand per keer behandelen. 
  3. Laat de watjes en de aluminiumfolie gedurende 10 minuten zitten. Check goed of de gellak een beetje los komt van de nagel als je het watje eraf haalt. Is dit niet het geval? Laat het watje met de aluminiumfolie dan nog een paar minuten extra zitten. 
  4. Als de watjes er eenmaal af zijn gehaald kun je aan de slag met de bokkepoot. Met de bokkepoot kun je de restjes gellak van jouw vingernagels verwijderen. 
  5. Hierna kun je jouw nagels nog een keer afnemen met de gellak remover op een katoenen watje. 

Nagels verzorgen

Als je de gellak eenmaal verwijdert hebt, kun je de nagels nog extra verzorgen voordat je weer met de gellak lamp aan de slag gaat. Je kunt de nagels in een mooie vorm vijlen, de nagelriemen behandelen met crème en met de bokkepoot kun je de nagelriemen aanduwen. Als je dit iedere keer herhaalt voordat je de nagels weer lakt, behoud je jouw prachtige nagels en steel je met jouw nagels gegarandeerd de show! Door de gellak keer na keer aan te brengen, kunnen jouw nagels op een natuurlijke manier lang worden. Zo hoef je niet meer aan de slag met acryl!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *