Overig

Agressie op werk? Zo beperk je de risico’s

Er zijn veel beroepen waarbij je meer risico loopt dan bij andere beroepen. Als jij één van deze beroepen hebt, is het van belang om goed na te denken over je veiligheid tijdens het werk. Het is dan ook verstandig om zo veel mogelijk maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk bent gedurende je werk. Op die manier zorg je ervoor dat de kans dat jij een ongeluk of iets dergelijks krijgt zo klein mogelijk is. Het is per beroep erg verschillend op wat voor manier je het best kunt zorgen voor meer veiligheid tijdens het werk.

Agressie

Het is voor veel beroepen jammer genoeg dagelijkse kost om met agressieve mensen te maken te krijgen. Daarom is het slim om zo veel mogelijk maatregelen te nemen waarmee je ervoor kunt zorgen dat agressie zo min mogelijk gevaar op kan leveren. Je moet ervoor zorgen dat je altijd iemand om hulp kunt vragen wanneer je te maken hebt met een agressief persoon. Er zijn verschillende manieren waarop jij om hulp kunt vragen als je aan het werk bent. Het is van belang om een manier te kiezen die jouw collega’s zo snel mogelijk op de hoogte brengt van de situatie waar je in zit. 

Noodknop

Als je door je werk vaak te maken krijgt met agressieve mensen, is het erg fijn om over een persoonsalarmering te beschikken. Dat is een soort van noodknop waar je op kunt drukken wanneer je in een situatie staat waarin je je niet veilig voelt. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je te maken hebt met agressief gedrag. Zo zorg je ervoor dat je altijd iemand op de hoogte kunt brengen van het feit dat je hulp nodig hebt. Ook als je niet met een dreigende situatie te maken hebt geeft dit je een veilig gevoel tijdens je werk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *