studenten
Overig

Meer studenten kiezen voor de zorg

Al jaren kampen we in Nederland met een tekort aan zorgpersoneel. Door een combinatie van de bezuinigingen en de grijze golf verkeren zorginstellingen steeds vaker in zwaar weer. Het aantal zorgbehoevende stijgt. Maar het inzetbare personeel groeit helaas niet met hetzelfde tempo mee. Gelukkig blijkt uit een onderzoek door de Vereniging Hogescholen dat steeds meer studenten zich inschrijven voor een hbo-opleiding in de zorg. 

Meer studenten kiezen voor de zorg

Jaarlijks doet de Vereniging van Hogescholen onderzoek naar het aantal en het soort inschrijvingen voor hbo-opleidingen. Waaronder dus ook de inschrijvingen voor zorgopleidingen. Uit het onderzoek dat dit jaar is verschenen blijkt dat het aantal inschrijvingen voor een hbo-opleiding in de zorg dit jaar is gestegen met 5,8 % t.o.v. het jaar daarvoor. 

Het aantal studenten dat koos voor een opleiding in de zorg steeg ook al in 2019. Namelijk met 4,9 % ten opzichte van van het jaar daarvoor. Betekent dit dat we komend jaar eenzelfde groei kunnen verwachten? 

Inschrijvingen tijdens de coronacrisis

In een artikel geschreven door de Avans Hogeschool staat beschreven dat er wordt verwacht dat deze groei komend jaar op dezelfde manier doorzet. Ze verwachten dus niet dat meer studenten zich inschrijven voor een opleiding in de zorg als gevolg van de enorme waardering die de laatste tijd is ontstaan voor de zorgmedewerkers tijdens de coronacrisis. 

Werken in de gezondheidszorg

Hopelijk hoeven we ons in de toekomst minder druk te maken over de banenschaarste in de zorgsector. Wij van ZorgdesQ doen er alles aan om de zorgsector te voorzien van het juiste zorgpersoneel. Door werkzoekende in de zorgsector zo persoonlijk mogelijk te begeleiden kunnen we matches creëren met de juiste functie bij de juiste zorginstanties. In de toekomst hopen we natuurlijk op minder schaarste in de zorgsector.

Dat er een overvloed is aan personeel en banen in de zorg. Tot die tijd doen we er alles aan om de zorgsector te voorzien van zoveel mogelijk geschikt personeel. Bij ZorgdesQ volgen we deze ontwikkeling in de zorgsector natuurlijk op de voet. We werken hard om zo veel mogelijk zorginstanties te matchen met het geschikte zorgpersoneel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *