Online shopping

Wat voor woonwinkel bezoek jij?

In Nederland zijn er veel verschillende soorten woonwinkels, maar de grootte van een woonwinkel zegt niet altijd alles. Bovendien is het er ook bijna altijd hartstikke druk. Maar het assortiment is daarentegen vaak uitgebreider. Voor welke keuze ga jij?

IKEA

Dit is waarschijnlijk de bekendste woonwinkel in Nederland. Is het het Zweedse design of dan toch vooral van de gehaktballetjes? In ieder geval is de IKEA een betaalbare woonwinkel dat in 1943 is opgericht door Ingvar Kamprad. Het begon klein met huishoudelijke producten als:

  • Pennen
  • Portemonnees
  • Fotolijsten

De reden dat IKEA een duurzaam bedrijf is geworden, komt doordat Ingvar vroeger weinig middelen had om producten te maken door het lastige landschap.

Fonq.nl

Dit is een Nederlandse webwinkel die zich vooral richt op koken en lifestyle. Het hoofdkantoor bevindt zich in Utrecht, maar ze hebben ook webwinkels voor in België, Frankrijk en Duitsland. Waar wel opgelet moet worden bij online webwinkels zijn de afmetingen van een product, het moet natuurlijk wel passen in je kamer. De levertijd die aan het product vast zit, als je snel een product nodig hebt kun je beter naar de winkel toe gaan. Als laatste is het belangrijk om banken of bedden in de winkel te testen, zo krijg je een idee ervan hoe het daadwerkelijk zit/ligt.

Leenbakker

Leenbakker is een woonwinkel zowel online als met fysieke winkels, waar ze gezamenlijk zo 6 miljoen bezoekers per maand hebben. Ze richten zich vooral op meubels en interieur van de woon- en slaapkamer. Leenbakker bestaat al meer dan 100 jaar en is ooit opgericht door Cornelis Bakker in Rotterdam. Waar het in 1953 overgenomen werd door zijn zoon, om de naam in stand te houden. Ze zijn zich steeds meer gaan richten op een betaalbare prijs, zonder dat de kwaliteit of duurzaamheid hoeft in te leveren. In totaal hebben ze 170 winkels, met in totaal 2500 medewerkers verdeeld over Nederland en België

Support your locals

Als laatste is het belangrijk om de locals/ kleinere winkels te blijven supporten, heb je iets kleins nodig zoals een vaas of een kamerplant. Kijk dan eerst een beetje in de buurt of daar ook woonwinkels zitten. Ze hebben vaak te maken met erg veel concurrentie van de grote bedrijven en hebben veel minder budget om reclame te maken voor hun winkel. Door voor de kleine dingen naar zo winkel te gaan, bespaar je tijd en reiskosten en heb je minder last van de drukte in een grote winkel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *