whatspace.nl
Online shopping

Alles wat u moet weten over saas wervingssoftware

We hebben het geluk dat we verschillende softwareoplossingen hebben die recruiters helpen om op de hoogte te blijven van hun kandidatendatabase en de juiste selecties te maken. Recruiters vertrouwen al tientallen jaren op deze oplossingen. De nieuwste trend waar je aan mee wilt doen (zij het ook een decennium oud) is het gebruik van SaaS-rekruteringssoftware.

SaaS-wervingssoftware wordt gehost in de cloud en vereist een maandelijks abonnement. In tegenstelling tot zelf-gehoste oplossingen, wordt het regelmatiger bijgewerkt en meer op het snijvlak van de nieuwste trends in de sector.

De voordelen van het gebruik van een saas wervingsoplossing

Als de pandemie ons iets heeft geleerd, is het wel dat toegang op afstand tot ons werk ongelooflijk belangrijk is. Met een SaaS-oplossing heeft u altijd en overal ter wereld toegang tot uw wervingssoftware. U hoeft niet langer naar kantoor te komen om wat werk gedaan te krijgen.

Omdat de tool hoogstwaarschijnlijk automatisch synchroniseert, hoeft u zich geen zorgen te maken over het up-to-date houden van verschillende databases en gegevensbronnen. De software doet het voor je. Als je op traditionele wijze mensen wilt werven kan je terecht bij Paarsrecruitment.nl.

De meeste SaaS-wervingstools zijn ook eenvoudig te integreren met andere tools. U kunt ze synchroniseren met een bestaande database (of uw bestaande contacten importeren) en soepel werken met uw e-mailclient, verschillende vacaturesites en uw klantenbeheersoftware.

SaaS-oplossingen zijn ook voordeliger en je kunt je abonnement opzeggen als je de tool niet meer nodig hebt. Omdat SaaS-bedrijven vaak waardevol zijn, kunnen ze blijven investeren in hun product. Ze zijn vaak ook veiliger en worden regelmatig bijgewerkt, zodat u altijd de best mogelijke gebruikerservaring krijgt.

Ten slotte kunnen abonnementen doorgaans worden geschaald, zodat u indien nodig kunt upgraden of inkrimpen. In plaats van een forfaitair bedrag te betalen voor een tool waarvan u de helft van de functies misschien niet nodig heeft, kunt u uw vereisten aanpassen en zowel de oplossing als het abonnement vinden dat u daadwerkelijk gaat gebruiken.

Hoe saas recruiting software u kan helpen u beter te doen

Naast de 24/7 toegang die deze tools bieden, kunnen ze ook je scope verbreden. Je kunt zelf een database samenstellen, of je kunt een tool gebruiken om er een voor je op te zetten, waardoor je een veel grotere talentenpool bereikt.

Veel SaaS-oplossingen hebben ook het extra voordeel van AI, waardoor zowel het screenen als het op de shortlist plaatsen van kandidaten eenvoudiger wordt, omdat je niet handmatig talloze profielen en cv’s hoeft te doorlopen. U kunt de tool eenvoudig opdracht geven om kandidaten te elimineren of te markeren op basis van een specifieke vaardigheid of ervaring.

SaaS-oplossingen kunnen ook het wervingsproces versnellen, omdat u minder tijd kwijt bent aan elk afzonderlijk puzzelstukje. Om nog maar te zwijgen, er is het cruciale voordeel dat u, de menselijke recruiter, uw tijd kunt besteden aan uw meest levensvatbare kandidaten. Daardoor kunt u beter geïnformeerde en eenvoudig betere beslissingen nemen.

U moet er echter rekening mee houden dat de software niet veel kan. Het kan de kandidaten uitlichten die het als het beste beschouwt, maar het is nog steeds aan jouw oordeel om de juiste telefoontjes te plegen en ervoor te kiezen om de juiste mensen te interviewen.

Laatste gedachten

SaaS-wervingssoftware kan veel doen om recruiters te helpen hun werk productief te doen. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste oplossing kiezen en deze goed leren kennen. Verken de verschillende functies en integraties die worden aangeboden en haal het meeste uit de functionaliteiten van de tool om slimme wervingskeuzes te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...