Online shopping

Auto verkopen tijdens lockdown

Nu de lockdown weer met een maand is verlengd, zal je de auto wederom weer minder gebruiken. Helemaal bij een tweede auto kan dit flink in de papieren lopen. Je kunt je auto natuurlijk particulier verkopen via een online portal zoals Marktplaats, maar met de gevaren van het coronavirus is dit natuurlijk niet erg comfortabel. 

Ophaalservice aan huis

Je auto verkopen kan je ook via een auto inkoop website. In dat geval heb je zelf de touwtjes in handen en kan je ook kiezen voor ophaalservice aan huis. De meeste auto inkoop sites werken als bemiddelaar en kunnen op zoek gaan naar een autobedrijf dat bereid is om de auto thuis op te halen. Er zijn ook inkoop sites die de auto zelf kopen én altijd ophaalservice aanbieden.

Volgens de coronaregels

Let er uiteraard op dat het bedrijf rekening houdt met de coronaregels. Informatie hierover zal veelal te vinden zijn op de website van de aanbieder. Wellicht vanzelfsprekend maar denk hierbij aan extra goed handen wassen, de anderhalve meter en een mondkapje. 

Aandachtspunten voor tijdens de verkoop

Het is belangrijk dat je voor een verkopende partij kiest die het overeengekomen bedrag direct naar je overmaakt én ook de vrijwaring direct kan laten zien. Met deze vrijwaring kan je de verzekering opzetten, de wegenbelasting wordt automatisch opgezegd zodra de auto is gevrijwaard. 

Als je een akkoord hebt met een auto inkoop bedrijf en een afspraak hebt gemaakt, dan is het vanzelfsprekend van belang dat de juiste papieren aanwezig zijn. Als je de auto na januari 2014 op naam hebt gezet is dit een kentekencard + overschrijvingsbewijs. Als je de auto voor januari 2014 is op naam hebt gezet, heb je nog een papieren kentekenbewijs met 3 delen. Succes met de verkoop.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *