Vrije tijd

Elektrische scooter kopen? Let op!

Heb jij altijd al een elektrische scooter gewild? Ja, wie wilt dat nou niet. Op weg met gemak én een stuk milieuvriendelijker dan een normale scooter. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. 

Prijs 

Een elektrische scooter blijft duur. Normale scooters kunnen ook al hoog in de prijzen vallen, maar de elektrische scooters doen daar nog een schepje bovenop. Een ‘goedkope’ elektrische scooter is vaak rond de 1000 euro. Dat is al een flink bedrag. De prijzen kunnen bij duurdere modellen variëren tussen de 2500 tot ruim 5000 euro. Natuurlijk zijn ze wel geprijsd naar waarde, dus bij een scooter van 5000 euro zal je meer extra’s hebben. 

Let wel op! Een duurdere scooter betekent niet altijd dat het een betere scooter is. Dit is afhankelijk van wat voor onderdelen een scooter heeft. Een scooter accu heeft bijvoorbeeld veel invloed op de kosten. De levensduur van een accu verschilt, maar ze zijn vaak snel honderden euro’s. Een scooter van 1000 euro kan wel goedkoop zijn, maar als deze met een dure accu komt die vaak vervangen moet worden betaal je nog steeds veel geld. In dat geval is het soms beter om een duurdere scooter te kopen met een accu die minder vaak vervangen hoeft te worden en minder duur is.  

Ook zijn sommige merken duurder, maar dit zegt ook niet meteen dat het een betere scooter is. Kijk goed naar reviews en vraag eventueel iemand die er meer kennis van heeft om je te helpen bij het kiezen van een elektrische scooter. 

Gebruik 

Voordat je een elektrische scooter aanschaft is het handig om te kijken naar de actieradius. Als je van plan bent om veel te reizen met de scooter is het goed om te kijken naar hoeveel km je ongeveer per dag zou reizen. Een elektrische scooter kan namelijk vaak minder ver rijden dan een auto of een normale scooter. Met een volle accu kun je gemiddeld maximaal 100 kilometer rijden. Dit is maar de helft van wat een normale scooter zou kunnen halen. Hoe meer je rijd, hoe vaker je ook moet opladen. 

Je hebt elektrische scooters die je via een oplaadpunt kunt laden, maar ook via een stopcontact. Deze kun je dus gewoon thuis opladen. Sommige modellen zijn vergelijkbaar met elektrische fietsen. Deze hebben een accu die je kunt verwijderen en dan thuis kunt opladen. Zolang je stroom ter beschikking hebt kun je blijven rijden, wel kan de laadtijd per accu verschillen. Zorg er dus voor dat je accu goed opgeladen is, voordat je op pad gaat. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *