Huis & tuin

Kunstfotografie op plexiglas

Kunstfotografie geeft ons de meest geweldige werken en afbeeldingen in verschillende soorten en maten. De emotie, diepgang en de gedachte achter de prachtige foto’s van de zeer creatieve kunstenaars die onze wereld kent is een verademing voor liefhebbers. Steeds weer worden grenzen verlegd en staan we versteld over dit soort prachtige kunstfoto’s. Van abstracte kunst tot diepgaande realiteit. Voor iedere smaak is er een foto, dit is de kracht en het mooie van kunstfotografie. Er is namelijk altijd een foto wat een persoon aanspreekt. Ieder individu is zichzelf en heeft een ander gevoel bij verschillende werken. Maar kunst kan ook samenbrengen, een boodschap geven of zelfs verbroederen. Kunstfotografie is een prachtige manier van kunst, maar wat voor soorten kunstfotografie zijn er?

Realisme en surrealisme

Twee tegenovergestelde van elkaar maar beide indrukwekkend en zeer geliefd. Realistische kunstfotografie is een stroom waarbij vooral de boodschap een rol speelt. Een duidelijk en non-fictioneel beeld wat aanspreekt. Dit soort kunstfotografie wordt door het overgrote deel van de wereld goed ontvangen en begrepen. Waarom? Het is duidelijk, out in the open en roept niet vaak tot verbeelding op.

Betreft surrealisme is dit een heel ander geval. Nog steeds een zeer populaire kunststroom met veel aanhang over de hele wereld. Dit is een categorie van kunstfotografie waarbij kunstfotografen zich overgeven aan hun creativiteit. De wildste en meest indrukwekkende creaties komen tot stand. Waarbij verbeelding juist een hele grote rol speelt. Kleur, vormen, diepgang alles wat spreekt tot de verbeelding van de kijker, de geïnteresseerde in de kunst. Hij of zij ervaart op persoonlijk niveau een bepaalde emotie bij de foto. Het mooie hiervan is dat dit voor iedereen anders kan zijn. Een werk met duizenden verschillende betekenissen, dat is surrealisme. 

Andere kunstfotografie

Naast realisme en surrealisme zijn er nog tal van andere kunststromen in de fotografie. Te veel om op in te gaan in deze blog. Maar dat moet je niet laten ontmoedigen, kunst is iets wat continu leeft, ontwikkeld en door blijft groeien. Wellicht ontstaat er op dit moment ergens ter wereld een nieuwe stroom, een stijl waar miljoenen mensen later plezier aan beleven.

Kunstfotografie thuis

Wanneer je een geweldige kunstfoto hebt gevonden is er maar een ding wat jij wil. Nooit meer kwijtraken, altijd de mogelijkheid hebben om dit te zien. Om emotie te voelen van de kunst en dit voor altijd vast te houden. Veel architecten, interieur designers en galeriehouders kopen kunstfotografie op plexiglas.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *