Overig

Is het verstandig om je telefoon te verzekeren?

Bij veel nieuwe telefoons wordt in de winkel een verzekering aangeboden. Optioneel kun je je nieuwe smartphone dan voor één jaar, twéé of soms drie jaar verzekeren. Maar is dit eigenlijk een goed idee?

Je leeftijd speelt waarschijnlijk een rol

Er lijkt een overeenkomst te zijn tussen schade aan een telefoon en de leeftijd van de gebruikers. Hou jonger iemand is, hoe meer kans op telefoonletsel er is. Bij ruim 30 procent van de telefoongebruikers onder de 50 jaar is er iets kapot aan de smartphone. Vaak is het scherm het onderdeel dat als eerst kapot gaat. De van de 50-minners gaat de leeftijdscategorie 18 tot 24-jarigen gaat bijzonder slecht om met zijn telefoon. De telefoons van deze gebruikers gaan het vaakst stuk.

Ben je dus nog jong, dan is de kans relatief groot dat een verzekering voor je smartphone uit kan. Echter hoeft dit niet altijd. Dit komt omdat relatief veel jonge mensen niet zuinig met hun smartphones omgaan. Misschien ben jij wel die 20-jarige die altijd zijn telefoon in een degelijke hoes hebt zitten. Voor oudere mensen geldt juist dat zij vaak zuinig zijn op hun apparaten en doormiddel van een verzekering vooral de reparaties van roekeloze smartphonegebruikers zullen bekostigen.

Reparaties kunnen soms goedkoper uitpakken dan wordt beweerd.

Veel smartphonefabrikanten geven zelf prijzen op voor de reparaties van hun producten.  Een scherm laten herstellen van een iPhone X kost volgens Apple bijvoorbeeld €591- Dit is natuurlijk veel geld. Gelukkig is de kans groot dat je de reparatie een stuk voordeliger kan laten uitvoeren. Zoek eens op internet naar telefoon reparatie in jouw stad, bijvoorbeeld telefoon reparatie Enschede of iPhone reparatie Enschede. Wanneer je enkele aanbieders met elkaar vergelijkt kom je er al snel achter dat je het scherm van een iPhone X al kan laten repareren voor €249- Een stuk goedkoper dus dan de bedragen die door producenten genoemd worden!

Welke optie is het meest verstandig?

Wanneer je meerdere verzekeringen met elkaar vergelijkt dan zie je dat je voor een duur toestel als een iPhone 12 ongeveer 9 euro per maand betaald. Stel dat je je smartphone 3 jaar lang gebruikt. In dit geval betaal je in totaal €324- verzekeringskosten. Neem je in overweging dat een schermreparatie bij een lokaal bedrijf tussen de twee en driehonderd euro zal kosten, dan ben je vrijwel altijd beter af zonder verzekering. Gewoon zorgen dat je een paar honderd euro achter de hand hebt dus!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *