Overig

Weddenopvoetbal.nl – Moet ik belasting betalen?

Wanneer je geld wint met een weddenschap, althans: een legale weddenschap, wordt dat gezien als extra inkomsten. En je weet: in onze maatschappij moet je belasting betalen over je zuurverdiende centen. Ook wanneer je deze niet uit werk hebt verdiend. Betekent dit dat je belasting moet betalen over je winst van je voetbalweddenschappen? Ja en nee. Maak je niet te druk: je hoeft echt niet direct de staatskas te spekken.

Dus ik hoef geen belasting te betalen?

Wanneer je winst maakt door te wedden, gelden dezelfde regels als bij andere kansspelen: vanaf een bepaald bedrag moet je belasting betalen. In Nederland mag je maximaal 449 euro winst maken voordat je belasting moet betalen. Dat valt best mee. Het is dus niet zo dat je een bescheiden winst direct grotendeels in rook op ziet gaan.

Dat is maar goed ook, want dat zou de lol er behoorlijk af halen. Veel mensen die wedden op voetbal, doen dat in de hoop een leuk zakcentje te verdienen. Het hoeft dan echt niet om enorme bedragen te gaan. Een paar tientjes is al leuk. Da’s toch al genoeg voor een avondje kroeg met vrienden of een lekker hapje buiten de deur met je partner.

Hoe zit het dan als ik wel belasting moet betalen?

Boven een winst van 449 euro moet je dus wel belasting betalen. Kansspelbelasting is hier van toepassing. Voordat het angstzweet je uitbreekt: je hoeft dit niet te verantwoorden op je jaaraangifte of allerlei moeilijke berekeningen en handelingen uit te voeren. De kansspelbelasting wordt automatisch ingehouden van je gewonnen bedrag. Niet moeilijk, dus.

Speel altijd legaal

Houd het veilig en speel altijd legaal. Legaal wedden betekent dat je dit veilig doet en dat je zelf ook aan al je verplichtingen voldoet. Op Weddenopvoetbal.nl kun je zien wie de beste bookmakers zijn en hoe je in Nederland legaal kunt wedden. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *