Eten & drinken

5 x makkelijk eten vanavond

Wat ga jij eten vanavond? Je kent het wel, soms heb je gewoonweg geen idee. In dit artikel noemen we een aantal heerlijke gerechten die je snel kunt maken. Zo ben je in mum van tijd klaar en heb je een geweldig bord eten voor je neus!

Pad thai

Pad thai is enorm makkelijk om te maken. Het gerecht bestaat uit gebakken, dikke noedels. Vaak wordt dit met groentes en eendenborst gemaakt, maar ook kip of beef zijn populair voor het gerecht. Natuurlijk kun je dit gerecht ook makkelijk vegetarisch maken. 

Pizza

Wie houd er nou niet van pizza? Pizza als avondeten is nooit een verkeerd idee. Het maken van pizza is gemakkelijk en supersnel. Of je nu een diepvriespizza in de oven legt, snel een verse pizza maakt, of pizza bestelt bij Woodstone Alphen aan den Rijn. Er zijn verschillende soorten pizza’s, zo kun je een pizza met een groentebodem nemen of een vegetarische of zelfs veganistische pizza eten.

Mexicaans

Taco’s, nacho’s, burrito’s, het zijn allemaal gerechten die de afgelopen jaren enorm aan populariteit hebben gewonnen. De sterke kruiden, de knapperige groentes, het smeuiige vlees en de romige kaas, wie houd er nou niet van. Mexicaans is enorm makkelijk te maken. Bak een zak voorgesneden mexicaanse groentes samen met een beetje mexicaanse kruiden. Je kunt hier eventueel nog vlees, rijst, wraps of taco’s bij eten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Pannenkoeken

Aah pannenkoeken. Een typisch Nederlands gerecht dat het altijd goed blijft doen. Ook pannenkoeken zijn heel erg makkelijk te bakken. Het enige dat je nodig hebt is een hoop bloem, een aantal eieren, wat melk en een snuf zout. Vervolgens is het een kwestie van het beslag bakken in koekenpannen. Pak hier niet al te grote koekenpannen voor, want dan wordt het omdraaien van de pannenkoeken erg lastig. Pannenkoeken zijn er in alle vormen en maten en je kunt er dan ook werkelijk alles op doen. Bak ze lekker met appels en kaneel, ga voor spek, ham, kaas en champignons, of kies voor een totaal andere topping. Begin in ieder geval met een gewone naturel pannenkoek, want de regel geldt: de eerste pannenkoek mislukt altijd een beetje.

Vegaburgers met broodjes

Natuurlijk hoeven deze burgers helemaal niet vegetarisch te zijn, als je liever vlees eet, kun je natuurlijk ook een gewone hamburger halen. Vegetarische burgers zijn echter wel nóg sneller klaar dan gewone hamburgers. Bak ze even kort, beleg je broodje met lekker wat groentes en een flinke klodder hamburgersaus en je bent klaar om te gaan. Om je broodje echt helemaal af te maken kun je nog een maiskolf roosteren of een rauwkost salade erbij maken. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *