tuinhuizen vergelijken
Huis & tuin

Tips voor in de tuin

Voor veel mensen vormt de tuin een plek om te ontspannen, bij te komen van een drukke dag op het werk en te werken aan een bruin kleurtje. Er zijn verschillende manieren waarop jij nog meer uit je tuin haalt! Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een opblaasbaar zwembad. Het gebruik van een zwembad in de tuin is de laatste jaren steeds populairder geworden.

Dit komt mede door het feit, dat de kosten voor een opblaasbaar zwembad sterk gedaald zijn. Naast een opblaasbaar model, zou je ook voor een inbouwzwembad kunnen kiezen. In dit artikel geven we je nog meer tips om meer uit de tuin bij je woning te kunnen halen!

Tip 1: kies voor een tuinhuis in je tuin

Geniet niet alleen in de zomermaanden van je fraaie tuin! Door voor een tuinhuis te kiezen, heb je hier ook in de herfst en het voorjaar een plekje om tot rust te komen. Trek je even terug om te genieten van een boek of bijvoorbeeld serie. Tuinhuizen worden in tal van verschillende modellen en soorten aangeboden.

Kies je voor een los tuinhuis, of ga je bijvoorbeeld voor een tuinhuis met overkapping? Tuinhuizen vergelijken kan bij een aanbieder hiervan. Let goed op het formaat van het tuinhuis en de houtsoort waarvan deze gemaakt is.

Tip 2: creƫer een plek voor je kinderen

Niet alleen moet de tuin aansluiten op jouw wensen! Ook voor je kinderen of bijvoorbeeld huisdieren moet er een plekje zijn om te kunnen spelen en ontspannen. Kies voor een klein grasveld in de tuin, ga voor een speeltoestel als een schommel of een speelhuisje, enzovoorts. Ook een kleine zandbak is vaak geliefd bij kinderen. Kunstgras is tegenwoordig nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden. Voordeel hiervan is dat je het gras niet zelf hoeft te onderhouden.

Tip 3: zorg voor voldoende kleur in je tuin

Een derde factor om rekening mee te houden bij het inrichten van je tuin, is de hoeveelheid kleur. Kies voor planten en struiken die op verschillende momenten in het jaar in bloei staan. Op deze manier kun je het hele jaar door van de tuin genieten! Het voorkomt daarbij dat de tuin er in de winter en het vroege voorjaar somber bij ligt. Op internet kun je veel informatie vinden over de bloemen en bloeitijd van verschillende plantensoorten. Het maakt dat je geen hovenier nodig hebt om je tuin in te kunnen richten.

Tip 4: schaf een fijne loungeset aan voor op het terras

Voor veel mensen is dit het belangrijkste element van de tuin: de loungeset op het terras. Kies voor een comfortabele bank of een set van tuinstoelen. Zo heb je alle ruimte om bij te praten met je gezin, vrienden uit te nodigen voor een ontspannen avondje tafelen, enzovoorts. De tuinmeubelen kun je in de herfst en winter opslaan in het tuinhuis, als je deze in die periode niet gebruikt.

Zo voorkom je dat de meubelen al snel beginnen te slijten en houd je ze langer mooi. Kleed het terras verder aan met leuke lampjes en bijvoorbeeld bloempotten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *