Eten & drinken

Je keuken op z’n Fins

Innovatie en design waren al sinds het begin de belangrijkste stokpaardjes van Iittala. Ontdek nu zelf hoe je jouw keuken er aanzienlijk mee kunt verrijken!

Praktisch servies is wel zo fijn, maar wanneer het nog een beetje uiterlijk vertoon heeft ook, voel je je de koning te rijk. Sinds 1881 is het Finse merk Iittala al een waar fenomeen dat helpt om een frisse wind door ieder interieur te blazen. Kan ook het jouwe wat nieuwe kleuren en veranderingen gebruiken? Dan is het hoog tijd om nader kennis te maken met dit toonbeeld van design. Diverse reeksen hebben allemaal hun eigen uitstraling, waarmee je zowel je gasten als jezelf telkens op iets bijzonders trakteert. Zorg jij voor de lekkernijen, dan stelt Iittala zich garant voor de streling voor het oog!

Iittala Origo

Zodra je voor het eerst de kleurrijke schotels, schalen, koppen en borden van Iittala Origo ziet, ben je meteen verkocht. Het simpele doch aangename ontwerp komt uit de koker van de Zwitser Alfredo Häberli. Eén blik op een regenboog vanuit een vliegtuig was voldoende om een hele collectie op dit schitterende uitzicht te baseren. En het resultaat mag er wezen! Tijdens iedere maaltijd komen de schitterende onderdelen van dit topservies wel van pas. En dankzij de diverse kleurschema’s weet je voor ieder interieur met groot gemak de juiste samenstelling te vinden!

Iittala Kastehelmi

De sfeer van iedere middag of avond neemt een bijzondere wending zodra het glaswerk van Iittala Kastehelmi. Zodra je hier kennis mee maakt, zal het je niet verbazen dat de naam van deze schitterende serie het Finse woord voor ‘dauwdruppels’ is. De schalen, borden, glazen, sfeerlichtjes en taartplateaus zijn allemaal van hetzelfde aantrekkelijke reliëf voorzien. Bovendien heb je een ruime keuze in het aantal verschillende kleuren en tinten! Daarmee kun je Kastehelmi perfect gebruiken om de rest van je kleurrijke glasservies aan te vullen.

Iittala Ultima Thule

Gras zien groeien. Da’s net zo saai als ijs zien smelten. Of toch niet? Tja, dat hangt af van wie je de kwestie voorlegt. Maar Tapio Wirkkala, die wist het wel! Hij baseerde er zijn wereldberoemde IIttala Ultima Thule ontwerp op. Hiervoor dolf hij inspiratie uit de gletsjers in Lapland om precies te zijn. Dit maakt de structuur van het schitterende glazen servies zo bijzonder en uniek. Vind je de glazen, borden en schalen op zichzelf al mooi? Dan moet je eens zien wat ze doen met de gerechten, hapjes en dranken die je ermee serveert! De impact die Iittala Ultima Thule maakt op de sfeer aan de eet- en/of koffietafel is ongekend. Ontdek het nu zelf!

Iittala Birds by Toikka

Glaswerk van Iittala hoeft natuurlijk niet alleen maar praktisch te zijn. Dat bewijst de Birds by Toikka serie wel! Iedere vogel uit deze collectie is een bijzondere toevoeging aan tafels, dressoirs, vensterbanken en waar je hoogwaardige decoraties ook maar het beste tot hun recht komen. Kies je favorieten uit of stel jezelf een doel om de hele verzameling compleet te krijgen! Daarnaast kunnen we je van harte aanbevelen om met behulp van belichting je glazen vogels extra glans bij te zetten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *