Huis & tuin

Hoe vaak moet ik stofzuigen?

Misschien is het niet je favoriete klusje: stofzuigen. Als dat zo is, ben je zeker niet de enige. 40% van de Nederlanders geeft aan een hekel te hebben aan stofzuigen. Zowel het geluid als de inspanning,geven zij aan als vervelend te ervaren. Om je huis goed schoon te houden is het echter wel erg belangrijk. Maar hoe vaak moet je stofzuigen? Wij behandelen dit voor jou zodat je precies vaak genoeg kunt stofzuigen, maar zeker niet meer dan nodig is!

Het belang van stofzuigen

Met stofzuigen houd je jouw huis netjes en vrij van viezigheid en stof. Wat je niet gelijk ziet, maar waar het ook voor helpt is het verwijderen van: huidschilfers en pollen. Door je tapijt regelmatig te stofzuigen, houd je het materiaal mooi. Als je het niet vaak genoeg doet, hecht het vuil zich vast aan het tapijt en krijg je het er niet meer af.

Last van astma of stofallergie? Regelmatig stofzuigen zorgt dan voor een groot verschil.

Stof is namelijk een belangrijke veroorzaker van een onfrisse geur in je woning. Wil je dat het thuis fris ruikt, dan is stofzuigen zeker een must. Daarnaast is het een goede manier om even helemaal nergens aan te denken en je hoofd leeg te maken.

Hoe vaak moet je nu stofzuigen?

Om op de initiële vraag van deze blog terug te komen, hoe vaak moet je stofzuigen? Je moet uitgaan van een minimum van één keer per week. Dit kan echter wel oplopen als je huisdieren hebt. Een kat maakt bijvoorbeeld al snel een hoop rommel met de steentjes uit zijn kattenbak. Honden komen het huis binnen wandelen met een hoop viezigheid van buiten. En beide dieren verliezen een hoop haren.
Een andere redenen om vaker te stofzuigen is wanneer je kinderen hebt. Vooral jonge kinderen kunnen er nogal eens een bende van maken. Maar ook oudere dingen nemen vuil van buiten mee naar binnen..

Verplicht zo vaak stofzuigen?

Is het dan echt nodig om zo vaak te stofzuigen? Er is een manier om dit te omzeilen. Namelijk de robotstofzuiger. Dit apparaat neemt jou al het werk uit handen. Tegenwoordig zijn er geweldig goede robotstofzuiger die zelfs in de kleinste plekjes en gaatjes kunnen komen. Wil je weten wat nu de beste robotstofzuiger is? Kijk op de website van Klesto.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *