sigaar roken
Overig

Hoe moet ik een sigaar roken?

Heb je altijd al een sigaar willen roken? Maar heb jij je eigenlijk nooit verdiept in het roken van een sigaar? Wist je dat er zelfs speciale lounges zijn, waar je naartoe kunt gaan om een sigaar te roken? Daar kun je het van de besten leren. Sigarenverkoop.nl vertelt je in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van een sigaar. 

Bewaar de sigaar op de juiste manier 

Allereerst is het belangrijk dat de sigaar nooit te droog mag worden. Zo kun je een Cubaanse sigaar uit een tabakszaak niet langer bewaren dan 2 dagen. Twijfel je? Je kunt het voelen wanneer een sigaar te droog is geworden. Bij het indrukken van de sigaar moet deze veerkrachtig zijn, anders is deze te droog en niet meer lekker om te roken. Wil je een sigaar toch langer bewaren? Dan is het belangrijk om ook een humidor aan te schaffen, zodat de sigaren in de juiste luchtvochtigheid bewaard  kunnen blijven. 

Het knippen van de sigaar 

Heb je zelf onlangs een sigaar gekocht? Dan zal deze ook geknipt moeten worden. Voor het knippen van deze sigaar is het belangrijk dat de juiste sigarenknipper wordt gekocht. De kop, dit is zo’n ⅛ van de sigaar, mag worden afgeknipt. Hierdoor rook je een vers stuk sigaar.

Het aansteken van de sigaar 

Bij het aansteken van de sigaar is het belangrijk om deze in een hoek van 45 graden te houden. Let op! Bij het aansteken van een sigaar is het belangrijk deze eerst goed te laten branden en nog geen trekjes te nemen, zoals je bij een sigaret bijvoorbeeld wel doet. Wanneer de sigaar goed warm geworden is kunnen er rustig kleine trekjes genomen worden. Wanneer je eenmaal bent begonnen met roken, is het belangrijk om de as zo lang mogelijk aan de sigaar te laten zitten. 

Wat moet je absoluut niet doen met die sigaar? 

Bij het roken van een sigaar is het belangrijk dat je deze niet over je longen rookt zoals bij een sigaret. Probeer de rook in je mond te laten circuleren. Daarnaast is het belangrijk om niet te gehaast te roken, maar om juist van de smaak te genieten. Ben je klaar met roken? Druk de sigaar dan nooit uit en laat deze rustig uitgaan in de asbak. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *