Huis & tuin

CV-ketel onderhoud voor een warm huis in de winter

Nu de winter voor de deur staat en het steeds kouder en kouder gaat worden in ons mooie land. Is er een ding waar we niet op zitten te wachten, een cv-ketel die het tijdens deze maanden begeeft. Niks is zo vervelend om dagen in een koud huis te zitten kou kleunen. Bereid je dan ook goed voor op deze maanden en zorg ervoor dat jij niet in een koud huis eindigt deze winter. Hoe kun je je nou het beste voorbereiden? Heel simpel met deze tips!

Je cv-ketel onderhouden

Je cv-ketel is een van de belangrijkste installaties in je huis. Het regelt de verwarming en warmwater in en door je woning. Wanneer je verwarmingsketel stuk gaat ben je dus goed de klos, zeker in de wintermaanden. Door je cv-ketel goed te onderhouden voorkom je deze problemen. Het onderhoud van je cv-ketel mag vanaf 2022 niet zonder certificaat gedaan worden. Omdat de ketel aangesloten is op gas moet je dit doen door een specialist. Eigenlijk moet je dit ook helemaal niet zelf willen want het kleinste foutje kan direct levensgevaar opleveren. Door het lekken van gas kun je vergiftigd raken of zelfs een explosie veroorzaken. Laat je ketel dus alleen onderhouden door een erkende specialist. 

Hoe vaak is er onderhoud nodig?

Afhankelijk van je type ketel, de leeftijd en het gebruik kan de frequentie van onderhoud variëren. Over het algemeen worden ketels jaarlijks onderhouden. De monteur komt dan een keer per jaar langs en voert het nodige onderhoud uit. Er zijn tal van bedrijven die dit op verschillende manieren aanbieden. In abonnementsvorm, losse verkoop of inbegrepen bij het leasecontract. De meest voordelige en voorkomende optie is in abonnementsvorm. Je wordt dan automatisch herinnert wanneer er weer onderhoud aan de cv-ketel nodig is. Makkelijk en ook een stuk veiliger. 

Cv-ketel stuk! Wat nu?

Gaat je cv-ketel toch stuk in de winter? Dan heb je een uitdaging. De aankomende dagen gaat het koud worden en jouw verwarming doet het niet. Bel in dit soort gevallen jouw cv-ketel onderhoudsmonteur. Monteurs hebben naast het onderhoud ook diverse storingsdiensten en dit zit in sommige gevallen bij het onderhoudscontract in. Hij of zij komen de cv-ketel dan zo snel mogelijk repareren zodat jij weer in een warm huis zit. Tot die tijd? Even een extra trui, warme chocomel en de elektrische deken gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *