Huis & tuin

3 Tips om je voor te bereiden op de winter

De winter komt eraan, dagen worden korter en nachten worden langer. Het wordt koud in ons land en dat heeft veel voor- en nadelen. Door jezelf en je woning goed voor te bereiden op de winter voorkom je problemen of verrassingen. Maar wat zijn punten waar we onszelf of ons huis moeten voorbereiden? We geven je hier wat handige tips!

Tip 1: Warme kleding

Het wordt koud! Warme kleding is een must in de wintermaanden van thermo kleding tot een warme winterjas. Het comfort van warme kleding is zeer prettig. Zo rond september beginnen de wintercollecties langzaam te verschijnen in de winkels. Dit is alleen niet hét moment om winterkleding te kopen. Zeker als je op zoek bent naar de beste deal, is het begin van de winter juist niet het moment. Het beste moment om je winterkleding te kopen is aan het einde van de winter. Dit vergt een klein beetje planning maar op het moment dat de voorjaar- en zomercollectie gaan komen, gaat de wintercollectie in de aanbieding. Het enige nadeel is dat aan het einde van de winter de collecties vaak uitgedund zijn. Neem je genoegen met minder keuze? Dan is begin zomer het moment om jou nieuwe winterjas te kopen.

Tip 2: Huishoudelijke buiten klusjes

Nu het weer kouder wordt, het meer gaat regenen en we liever binnen blijven. Zit niemand te wachten op buiten klusjes. Van het schilderen in de vrieskou tot het onkruid wieden in de regen. Tijdens de winter zit je liever binnen voor de openhaard met warme chocomel een gezellige kerstfilm te kijken. Plan dus al je klusjes voor buiten lekker in de zomermaanden. Dan kun je genieten van het mooie weer en zijn dit soort klusjes een stuk aangenamer. 

Sommige buiten klusjes laten zich juist wachten op de winter en kun je niet eerder doen. Zoals het sneeuwruimen van je oprit of het strooien van zout op het pad. Toch kun je je goed voorbereiden hierop. Elk jaar lopen we tegen het probleem aan dat er een tekort is aan strooizout. Lege winkelschappen en pallets bij tuincentra bieden een teleurstelling. Traditioneel kopen we ons strooizout standaard in de winkel of bij het tuincentrum. Wat gek is want we kopen tegenwoordig alles online. Je kan dus het hele jaar door ook online zout bestellen. Zo ben jij goed voorbereid op de winter en een veilige oprit. 

Tip 3: cv-ketel check

De traditionele cv-ketel op gas aansluiting. De meeste woningen in Nederland hebben nog een verwarming op gas door middel van een cv-ketel. De opkomst van duurzame en alternatieve verwarmingsinstallaties zoals een warmtepomp of een zonneboiler zijn steeds meer in trek maar nog lang niet in overvloed. Je zal zien dat je ketel altijd midden in de winter stuk gaat, precies op het moment dat het niet moet. Zit je dan net in die ene week dat het voor je gevoel net zo hard vriest als op de Noordpool. Laat je cv-ketel daarom voor de winter goed checken en waar nodig repareren of vervangen. Zo voorkom je een koud huis tijdens de winter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *